Skip to content
Puterea Știrilor Video

Adevăratul Congres PNL va fi în 2023: „Acum nu vor decât evacuarea lui Ludovic Orban din peisajul politic românesc”

Inquam Photos / George Călin

În PNL se discută faptul că în 25 septembrie liberalii vor avea un Congres interimar cu rolul de evacuare a lui Ludovic Orban din peisajul politic românesc, urmând ca adevărata confruntare să se dea între diferiți lideri în 2023 pentru președinția partidului și pentru candidatura la alegerile prezidențiale, spune politologul Cristian Pîrvulescu.

Invitat în studioul Puterea Știrilor, decanul Facultății de Științe Politice din cadrul SNSPA a precizat și că principalul motiv pentru care Rareș Bogdan îl susține pe Florin Cîțu și îl atacă pe Ludovic Orban este reprezentat de dorința europarlamentarului de a fi candidatul formațiunii politice la alegerile prezidențiale din 2024.

„Mulți discută în PNL, și vorbesc despre oameni influenți, despre un Congres interimar al cărui rol este mai degrabă acela de evacuare a lui Ludovic Orban din peisajul politic românesc, urmând ca adevărata confruntare să se dea între diferiți lideri în 2023 pentru președinția partidului și pentru candidatura la alegerile prezidențiale. Deci un alt Congres, clar. Este evident.

Florin Cîțu pare să fie un prim-ministru de sacrificiu

Oare de ce Rareș Bogdan îl susține pe Cîțu și l-a atacat permanent pe Ludovic Orban? Pentru că Rareș Bogdan se vede un candidat la alegerile prezidențiale. Emil Boc spunea într-o intervenție la un post de televiziune că nu este interesat de niciun fel de candidatură în momentul de față. Acum nu, dar în 2023 nu știm, mai sunt doi ani. Lucrurile se schimbă, oamenii au dreptul să își schimbe punctul de vedere. De ce? Pentru că Florin Cîțu pare să fie un prim-ministru de sacrificiu pentru simplul fapt că depinde de USR și în momentul în care USRPLUS se va retrage de la guvernare va urma o criză a guvernării”, a declarat Cristian Pîrvulescu la Puterea Știrilor.

2 comentarii la “Adevăratul Congres PNL va fi în 2023: „Acum nu vor decât evacuarea lui Ludovic Orban din peisajul politic românesc”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *