Skip to content
Politică

Adevărul despre afacerile lui Dancă, purtătorul de vorbe al lui Orban, promovat de PSD și Cioloș EXCLUSIV

psnews.ro

Dintr-o regretabilă eroare, ieri (miercuri), PSnews.ro a publicat doar o parte din afacerile, sinecurile și combinațiile purtătorului de vorbe ale PNL, Ionel Dancă. Trebuie să facem următoarele rectificări.

Ionel Dancă este unul dintre sinecuriștii de top prezenți la vârful partidelor parlamentare. El este născut în data de 29 ianuarie 1976 în comuna Tămășeni, județul Neamț. Dancă nu face afaceri imobiliare, dar a încasat în intervalul 2013-2016 zeci de mii de euro din sinecurile și consiliile de administrație ale companiilor de stat unde a fost plasat de către miniștrii Economiei sau de către fostul premier Dacian Cioloș.

Dancă, despre care vă spuneam că se prezintă drept economist de dreapta (liberal), a făcut în scurta lui carieră de om de afaceri doar două proiecte pe forțe proprii: a deținut 30 la sută din compania Promedia Italia SRL (companie radiată), iar acum administrează o firmuliță, I.D. Expert Finanțări & Media SRL, o societate care a produs circa 700 de euro profit pe lună. Este firma prin care Ionel Dancă taie facturi la Partidul Național Liberal pentru servicii de consultanță. În 2017, firmulița lui Dancă a avut încasări de 60 de mii de lei (13 mii de euro).

Puteți citi în linkul de mai jos datele firmelor lui Ionel Dancă.

DETALII AICI: Protejatul lui Orban din PNL, băgat în afaceri imobiliare falimentare EXCLUSIV DOCUMENT

Cu adevărat spectaculoasă este însă cariera lui Ionel Dancă de sinecurist la stat. El este acum omul de încredere al lui Ludovic Orban, însă în ultimii cinci ani Dancă a schimbat politicienii ca pe șosete.

În decembrie 2013, Ionel Dancă a fost anagajat în poziția de consilier personal al ministrului Economiei Varujan Vosganian. În mai 2014, Dancă și-a schimbat politicianul: ajunge consilierul lui Andrei Gerea, devenit și el ministru al Economiei.

Apoi, în decembrie 2014, Ionel Dancă devine omul și consilierul PSD-istului Constantin Niță (în prezent aflat în pușcărie după o condamnare definitivă). În iulie 2014, ministrul Niță îl numește pe Ionel Dancă în poziția de membru în consiliul de administrație al companiei Cupru Min SA Abrud, o controversată societate de stat. Activitatea prodigioasă a lui Dancă la Cupru Min merită însă dezvoltată într-un alt episod.

Niță stă în funcție până în 2015, dar Ionel Dancă rămâne consilierul viitorului ministru… tocmai Mihai Tudose, fostul premier PSD. Pare greu de crezut că actualul purtător de cuvânt al PNL îi făcea mapele lui Tudose (mai prozaic spus: a fost „băiatul cu consilierea” al pesediștilor), mai ales când îl vezi pe Dancă în studiourile de televiziune făcând spume împotriva PSD. Știe el ce știe despre PSD și năravurile lor – doar a lucrat pentru ei.

În 2016, Ionel Dancă devine tehnocrat sadea, după experiențele sale în slujba unor PSD-iști și PNL-iști compromiși. Dancă ajunge consilierul ministrului Costin Borc și apoi al prim-ministrului Dacian Cioloș. Tehnocrații au început să-i dea sinecuri grase lui Dancă, un băiat care a știut să navigheze extrem de abil pe sub nasul a cinci miniștri ai Economiei.

Același Ionel Dancă a deţinut calitatea de membru în CA la Loteria Română, consiliul de supraveghere al AAAS (fosta AVAS), Conversmin SA, Electrica Serv SA și Oltchim SA, de unde a încasat indemnizații cuprinse între 8.600 de lei și 16.200 de lei, pentru perioade cuprinse între 4 și 6 luni de activitate. Într-o declarație de avere din iulie 2016 (disponibilă AICI), Dancă apărea în continuare ca membru în consiliul de administrație al Cuprumin SA (unde îl pusese PSD-istul Costi Niță), dar și la Băița SA din Ștei. Dancă presta și la compania falimentară Oltchim, în postura de consilier de specialitate, iar aceeași funcție o deținea și la Electrica Serv (altă companie de stat implicată în controverse).

Cum era posibil ca Dancă să muncească concomitent la Ministerul Economiei, la Electrica Serv, la Oltchim (în Vâlcea), plus să activeze în celelalte consilii de administrație de la Abrud sau la Ștei? Ce fel de consilier de specialitate este Dancă, unul care se pricepe la cupru și cărbune, la rețele electrice, la îngrășăminte chimice sau la închiderea minelor? Dancă a fost chiar șeful comitetului național de închidere a minelor.

În altă ordine de idei: puteți descărca de AICI dreptul la replică trimis miercuri redacției PSnews.ro de către purtătorul de cuvânt al PNL.

1 comentariu la “Adevărul despre afacerile lui Dancă, purtătorul de vorbe al lui Orban, promovat de PSD și Cioloș EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *