Skip to content
Politică

Adevărul din spatele omului Radu Ionescu. Cine este vicepreședintele CJ Prahova

Potrivit ultimelor informatii furnizate de Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Ploiești, fostul și actualul vicepreședinte al Consiliului Județean Prahova, Radu Ionescu, este suspect într-un dosar de corupție, fiind acuzat de luare de mită.

Astfel, Radu Ionescu a fost vicepreşedinte CJ Prahova în perioada 2004-2008, el deţinând şi în prezent aceeaşi funcţie, în care a fost numit în primăvara anului 2015 din partea UNPR Prahova, fiind unicul candidat.

" "
" "

Radu Ionescu nu are prea multe de completat la rubricile din declaratia de avere si de interese. Potrivit declarațiilor sale de avere, acesta are un teren intravilan si o casa de locuit dobândite prin mostenire in Ploiesti, nu detine niciun autoturism si nici conturi si depozite bancare. La rubrica venituri realizate in anul fiscal 2015 incheiat, Radu Ionescu a trecut veniturile incasate din functia de vicepresedinte care s-au ridicat la suma de 68.000 lei, potrivit ZiarulPrahova.ro

Mai mult, coincidență sau nu,  pe vremea când era consilier judeţean PDL, Radu Ionescu, era asociat cu 40% la firma Montplast, care producea tâmplărie din PVC, ocupând totodată şi funcţia de director de marketing.

Astfel, în ultimul an, firma respectivă a câştigat mai multe selecţii de oferte organizate de diverse primării din judeţ, conduse atât de edili PDL, cât şi PSD şi PNL. Valoarea totală a lucrărilor prestate de Montplast depăşea 80.000 de lei.

Totodată, potrivit declaraţiei de avere, Ionescu a câştigat de la Montplast, în 2012, 16.800 de lei. La aceste venituri se mai adăuga indemnizaţia de consilier judeţean – 7.864 de lei şi cea de membru al AGA la Parcul Industrial Plopeni – 200 lei, informează Observatorulph.ro

Asta daca nu luăm în calcul și faptul că firma Mihaelei Ionescu, soţia acestuia, a derulat un contract cu Primăria Ploieşti în baza căruia a primit, în medie, 11.000 de lei pe zi.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *