Skip to content
Politică

Adevărul din spatele omului Radu Ionescu. Cine este vicepreședintele CJ Prahova

" "

Potrivit ultimelor informatii furnizate de Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Ploiești, fostul și actualul vicepreședinte al Consiliului Județean Prahova, Radu Ionescu, este suspect într-un dosar de corupție, fiind acuzat de luare de mită.

Astfel, Radu Ionescu a fost vicepreşedinte CJ Prahova în perioada 2004-2008, el deţinând şi în prezent aceeaşi funcţie, în care a fost numit în primăvara anului 2015 din partea UNPR Prahova, fiind unicul candidat.

" "

Radu Ionescu nu are prea multe de completat la rubricile din declaratia de avere si de interese. Potrivit declarațiilor sale de avere, acesta are un teren intravilan si o casa de locuit dobândite prin mostenire in Ploiesti, nu detine niciun autoturism si nici conturi si depozite bancare. La rubrica venituri realizate in anul fiscal 2015 incheiat, Radu Ionescu a trecut veniturile incasate din functia de vicepresedinte care s-au ridicat la suma de 68.000 lei, potrivit ZiarulPrahova.ro

Mai mult, coincidență sau nu,  pe vremea când era consilier judeţean PDL, Radu Ionescu, era asociat cu 40% la firma Montplast, care producea tâmplărie din PVC, ocupând totodată şi funcţia de director de marketing.

Astfel, în ultimul an, firma respectivă a câştigat mai multe selecţii de oferte organizate de diverse primării din judeţ, conduse atât de edili PDL, cât şi PSD şi PNL. Valoarea totală a lucrărilor prestate de Montplast depăşea 80.000 de lei.

Totodată, potrivit declaraţiei de avere, Ionescu a câştigat de la Montplast, în 2012, 16.800 de lei. La aceste venituri se mai adăuga indemnizaţia de consilier judeţean – 7.864 de lei şi cea de membru al AGA la Parcul Industrial Plopeni – 200 lei, informează Observatorulph.ro

Asta daca nu luăm în calcul și faptul că firma Mihaelei Ionescu, soţia acestuia, a derulat un contract cu Primăria Ploieşti în baza căruia a primit, în medie, 11.000 de lei pe zi.

 

 

 

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *