Skip to content
Economie

Adidas obţine un împrumut de 3 miliarde de euro, susţinut de guvernul german, pentru atenuarea impactului pandemiei de coronavirus

academiabarbatilor.ro
" "

Producătorul german de articole sportive Adidas a obţinut marţi aprobarea pentru un împrumut sindicalizat în valoare de 3 miliarde de euro, susţinut de guvernul german, pentru atenuarea impactului financiar asupra afacerilor sale avut de pandemia de coronavirus, transmite Reuters.

Afacerile Adidas sunt afectate de măsurile guvernamentale de limitare a interacţiunilor sociale şi de amânare sau anulare a unor evenimente sportive importante, inclusiv a jocurilor olimpice.

" "
" "

Compania a obţinut astăzi (marţi n.r.) aprobarea guvernului Germaniei pentru participarea băncii germane de dezvoltare KfW, deţinută de statul german, la un împrumut sindicalizat de tip revolving în valoare de 3 miliarde de euro”, a anunţat Adidas.

Împrumutul, care va fi acordat în condițiile existente pe piaţă, constă într-un angajament de împrumut de 2,4 miliarde de euro din partea KfW şi angajamente de împrumuturi de 600 de milioane de euro din partea unui consorţiu format din băncile UniCredit, Bank of America, Citibank, Deutsche Bank, HSBC, Mizuho Bank şi Standard Chartered Bank.

Una dintre condiţiile împrumutului sindicalizat este ca Adidas să suspende plata dividendelor pe durata împrumutului, a anunţat Adidas, precizând că board-ul executiv a oprit răscumpărarea de acţiuni ale companiei şi a decis să renunţe la bonusul pe termen lung şi pe termen scurt aferent anului 2020.

Adidas a mai arătat că nu poate publica o estimare a rezultatelor financiare din 2020 şi că raportarea rezultatelor financiare pentru primul trimestru va avea loc pe 27 aprilie, informează news.ro.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *