Skip to content
Societate

Adina Florea a obţinut cel mai mare punctaj la concursul pentru şefia Secţiei Speciale

Procurorii Adina Florea și Sorin Eugen Iasinovschi au susținut marţi interviurile pentru funcția de procuror-șef al Secției pentru investigarea infracțiunilor din Justiție (SIIJ), denumită Secția Specială (SS).

Cel de-al treilea candidat, Bogdan Pîrlog, nu s-a prezentat la sediul CSM, deoarece a recuzat trei dintre membrii comisiei de interviu: Lia Savonea (președinte CSM), Simona Marcu și Nicoleta Țint. Secția pentru procurori din CSM nu a desemnat un reprezentant în această comisie.

Cei trei au luptat pentru funcția eliberată de Gheorghe Stan, cel care a fost numit judecător la Curtea Constituțională din partea Camerei Deputaților, la propunerea Partidului Social Democrat.

Cel mai mare punctaj a fost obținut de Adina Florea (9,86), urmată de Sorin Eugen Iasinovschi (8,85) și Bogdan Pirlog (3,25), potrivit unei informări de pe siteul CSM. Rezultatele sunt definitive și nu pot fi contestate, scrie ziare.com.

Adina Florea și-a susținut timp de mai bine de o ora proiectul managerial, fără să fie întreruptă de membrii comisiei de interviu.

La întrebările puse candidatului, una a vizat scurgerea de informații din cadrul SIIJ către mass-media, dar Adina Florea a dat vină pe părțile din dosar, care ar livra aceste probe presei.

Celălalt candidat, Sorin Eugen Iasinovschi, a susținut că secția a fost creată pentru protecția magistraților și nu că o structura de represiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *