Skip to content
Politică

Adina Florea, repropusă. Stelian Ion pune tunurile pe Toader și Dragnea: Vor să desființeze DNA!

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a confirmat, joi, că trimite la Cotroceni cererea de revocare din funcţie a procurorului general, Augustin Lazăr, precum şi propunerea de numire a Adinei Florea la şefia DNA, pe care preşedintele Klaus Iohannis a respins-o.

CITIȚI MAI MULTE AICI: Tudorel Toader nu se dezminte. Îi cere lui Iohannis să-l revoce pe Augustin Lazăr și să o numească pe Adina Florea la conducerea DNA

În acest context, redacția PSNews.ro a luat legătura joi cu deputatul USR, Stelian Ion, membru în Comisia Juridică a Camerei Deputaților. Concret, întrebat ce implicații are anunțul lui Tudorel Toader, avocatul a transmis că ministrul Justiției continuă să ducă prin toate mijloacele la bun sfârșit sarcina pe care a primit-o de la Tăriceanu și Dragnea.

Mai mult, parlamentarul USR a atras atenția că insistența lui Tudorel Toader de a o retrimite la Cotroceni pe Adina Florea pentru a fi numită în fruntea DNA nu este în baza procedurii întrucât procesul de nominalizare trebuia reluat de la 0, iar astfel s-ar putea ajunge la un nou conflict de natură constituțională. De altfel, juristul a reliefat că toate acțiunile lui Toader, Dragnea și Tăriceanu în privința DNA au ca scop desființarea acestei instituții.

Toader nu se dezice de linia pe care a urmat-o până acum, aceea de decapitare a instituțiilor importante, inclusiv a DNA-ului, și de numirea unor persoane despre care începem să bănuim că puterea dorește să le pună acolo cu un anumit scop, cel de a fi controlate politic. Această insistență a ministrului Justiției este bizară, iar pentru mine a devenit clar deja că domnul Toader va încerca să ducă prin toate mijloacele la bun sfârșit sarcina pe care a primit-o de la Tăriceanu și Dragnea

În cazul Adinei Florea, procedura ar fi trebuit să fie reluată de la 0, de când președintele a refuzat această nominalizare. Faptul că domnul Toader insistă cu nominalizarea Adinei Florea este suspect, deși dânsa a optat deja pentru o funcție în cadrul secției speciale pentru anchetarea magistraților, dar probabil că există o anumită înțelegere. 

Practic, toți cei care am urmărit această procedură de numire a procurorului-șef al DNA ne așeptam să se reia de la 0. Inclusiv președintele bănuiesc că se aștepta la o nouă nominalizare. Chestiunea aceasta este posibil să ducă la un nou conflict de natură constituțională. Ne găsim numai în fața unor conflicte de natură constituțională, unele artificiale și altele reale. Astfel, s-ar putea ca problema să fie dezlegată din nou la CCR pentru că într-o astfel de situație există o probabilitate mare ca președintele să refuze nominalizarea. 

Toader nu face decât să mențină o stare de spirit destul de precară în zona DNA. Am văzut și discuțiile acelea între procurori. Cred că ar fi trebuit să reia de la 0 procedura și să fie una transparentă în care într-adevăr să primeze experiența în cazul luptei anticorupție și poate că ar fi fost un plus pentru a recâștiga încrederea și a procurorilor în sine și a oamenilor din DNA. Oricum, românii mai au încredere în DNA și toate încercările acestea ale lui Toader, Dragnea și Tăriceanu sper eu că vor eșua lamentabil. Este clar că e o luptă continuă asupra acestei instituții. Mă mir că nu au desființat pur și simplu DNA-ul. De facto asta vor să facă și pe de-o parte au și reușit, a conchis Stelian Ion în exclusivitate pentru PSNews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *