Skip to content
Politică

Adina Florea, respinsă. Gorghiu salută decizia președintelui: Un exercițiu discreționar pe care Toader l-a făcut! EXCLUSIV

Inquam Photos

Președintele Klaus Iohannis i-a aplicat, miercuri, o lovitură dură ministrului Justiției, Tudorel Toader. Concret: președintele a respins propunerea lui Tudorel Toader pentru șefia DNA, în persoana Adinei Florea.

CITIȚI MAI MULTE AICI: Iohannis, lovitură dură pentru Tudorel Toader: propunerea pentru șefia DNA, respinsă

În acest context, redacția PSnews.ro a luat legătura miercuri cu senatorul PNL Alina Gorghiu. Astfel, liberalul a transmis că se bucură că Iohannis a refuzat numirea Adinei Florea în fruntea DNA deoarece a fost doar un exercițiu discreționar pe care Toader l-a făcut pentru a nu fi remaniat din funcția de ministru al Justiției.

Mai mult, Alina Gorghiu a reiterat apelul către cei de la putere în privința respectării recomandărilor Comisiei de la Veneția referitoare la Legile Justiției, Codul Penal și Codul de Procedură Penală.

„Slavă cerului că încă există acest filtru pe legalitate în ceea ce privește procedura de numire a procurorului-șef al DNA și mă bucur că președintele în urma evaluării consilierilor retrimite pe motive de neîndeplinire a criteriilor de legalitate acest dosar înapoi, pentru că este doar un exercițiu discreționar pe care l-a făcut ministrul Justiției din România. Este vorba despre un exercițiu discreționar la comanda domnilor Dragnea și Tăriceanu și a colegilor săi din PSD-ALDE care reprezintă un tribut plătit pentru a-și conserva această funcție de ministru al Justiției. Tributul constă în revocarea șefului de la DNA și în revocarea șefului de la Parchetul General. Sper că lucrurile vor reveni pe un făgaș normal, mai ales că toate aceste proceduri politizate de tip discreționar sunt criticate atât în raportul de țară MCV, cât și în rezoluția Parlamentului European

Am așteptarea că se va reveni la o funcționare normală a sistemului judiciar și că în ceasul al 12-lea cei de la PSD-ALDE vor accepta să implementeze toate recomandările din MCV și vor apela inclusiv la expertiza Comisiei de la Veneția. Astăzi avem de exemplu un BPR, iar la acesta voi insista din nou în solicitarea pe care am făcut-o acum trei săptămâni spre aceea de a cere asistență de specialitate din partea Comisiei de la Veneția pe Legile Justiției și pe Codul Penal și Codul de Procedură Penală”, a declarat Alina Gorghiu în exclusivitate pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *