Skip to content
Societate

Adina Vălean, comisar european: Companiile aeriene trebuie să-i despăgubească pe clienți pentru zborurile anulate din cauza pandemiei

Inquam Photos / Octav Ganea

Companiile aeriene trebuie să-i despăgubească pe clienți pentru cursele anulate din cauza pandemiei de coronavirus, afirmă comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean. Ea respinge astfel cererea din partea companiilor de a relaxa regulile UE în acest domeniu.Companiile aeriene caută sprijin guvernamental, spunând că rambursarea banilor pentru sute de mii de bilete le-ar conduce spre faliment.

Adina Vălean a mai precizat că regulile UE nu pot fi schimbate ușor. „Ca să fie modificate aceste reguli, este nevoie de un sprijin mult mai larg din partea instituțiilor europene”, a spus ea, cu referire la Consiliul European și Parlamentul European. „Nu vom face modificări legislative în acest stadiu”, a mai adăugat Adina Vălean. Potrivit unor estimări, numai compania Lufthansa ar trebui să returneze în trimestrul al doilea 3,5 miliarde de euro pentru biletele vândute.

Adina Vălean este conștientă de problemă, dar spune că se caută alte soluții pentru rezolvarea ei.

Ne gândim să-i încurajăm pe clienți să accepte vouchere din partea companiilor, cu condiția ca acestea să fie cumva garantate”, a mai precizat comisarul european, relatează digi24.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *