Adina Vălean, după intrarea PNL în PPE: „Fuziunea cu PDL e clară și împărtășită”

Adina Vălean, vicepreședinte al Parlamentului European, a participat, astăzi, la întâlnirea Adunării politice a Partidului Popular European. În urma recomandării grupului de lucru nr 3, Adunarea politică a PPE a hotărât primirea Partidului Național Liberal în această grupare politică paneuropeană de dreapta.

“Suntem determinați să lucrăm împreună cu colegii noștri din PPE pentru a întări prezența noastră în Uniunea Europeană, pentru a promova valorile noastre și pentru a crea o Europă mai competitivă și mai prosperă. Suntem, de asemenea, determinați să lucrăm împreună cu colegii noștri din România pentru a câștiga următoarele alegeri și să construim împreună o Românie prosperă”, a declarat cu această ocazie doamna Adina Vălean.

Prin decizia luată astăzi de PPE, se materializează astfel demersul întreprins de conducerea Partidului Național Liberal, început în anul 2012, de a aduce partidul nostru, partid de dreapta în rândul Partidului Popular European, singura grupare politică de dreapta în Europa.

Prin primirea Partidului Național Liberal în PPE, dobândește consistență gestul europarlamentarilor noștri de a se înscrie în grupul PPE din Parlamentul European.

De asemenea, și din punct de vedere al prezenței PNL și PDL în Europa, fuziunea celor două partide este din acest moment clară și pe deplin împărtășită de partenerii noștri europeni.

Se concretizează, totodată, parcursul, uneori anevoios, de construcție a dreptei românești, astăzi o alternativă politică foarte puternică la PSD.

PNL  a decis să treacă de la grupul ALDE la grupul PPE în luna mai, după alegerile europarlamentare, când europarlamentarii liberali și-au semnat adeziunile la grupul popular european din Parlamentul European.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL