Skip to content
Politică

Adio, dar mă-ntorc: chestorul Ioniță, revenit la conducerea DGA

adevarul.ro

Cătălin Ioniță, fostul șef al Poliției Române care este urmărit penal de Direcția Națională Anticorupție (DNA) pentru fals în declarații în formă continuată și trafic de influență, s-a întors la postul de director general al Direcției Generale Anticorupție.

Citiți și UPDATE Fostul șef al Poliției Cătălin Ioniță, urmărit penal de DNA

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunțat că un polițist poate fi eliberat din funcția pe care a ocupat-o prin concurs atunci când pe numele său este pusă în mișcare acțiunea penală și dobândește calitatea de inculpat, însă ministerul nu a primit momentan nicio notificare oficială privind acest aspect, informează Digi24.ro.

Ministerul de Interne a transmis că în momentul în care Ioniță și-a dat demisia de la șefia Poliției Române, el a revenit automat la funcția câștigată prin concurs, respectiv aceea de director general la Direcția Generală Anticorupție.

„Conform prevederilor legale, un poliţist poate fi eliberat dintr-o funcţie ocupată prin concurs în cazul în care pe numele său a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi dobândeşte calitatea de inculpat. Facem precizarea că în acest moment, Ministerul Afacerilor Interne nu a primit nicio informare oficială de la vreo instituţie a statului cu privire la punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva acestuia. Astfel, în acest moment, Ministerul Afacerilor Interne nu este în situaţia legală care să permită schimbarea domnului chestor principal Cătălin Ioniţă din postul de director general al Direcţiei Generale Anticorupţie. Acest lucru se poate face numai la solicitarea acestuia. De asemenea, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a precizat MAI.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *