Skip to content
Politică

Adio, dar mă-ntorc la tine. Discuții pentru revenirea unor nume grele în PSD

Inquam Photos / Octav Ganea

Se anunță discuții intense în perioada imediat următoare pentru revenirea unor nume grele în PSD, după plecarea Vioricăi Dăncilă de la cârma partidului. Vorbim despre faptul că Mihai Tudose ar putea reveni în PSD, asta după ce acesta a fost exclus din partid, iar oganizaţia PSD Brăila i-ar fi propus lui Tudose să revină, deşi în prezent face parte dintr-o altă formaţiune politică.

Surse PSD citate de Antena3 susţin că în zilele următoare Ciolacu ar urma să aibă o discuţie cu Mihai Tudose şi să stabilească dacă acesta se poate întoarce în PSD şi în ce condiţii o poate face. Dar este de văzut dacă Tudose va dori să facă acest pas şi să revină în PSD. Pe de altă parte, sunt surse politice care susţin şi faptul că am mai putea vedea alte întoarceri în interiorul PSD.

Astfel, un alt nume care s-ar putea regăsi în PSD în perioada imediat următoare este Sorin Grindeanu, deşi acesta este şeful ANCOM în acest moment şi nu poate avea funcţii politice. A fost văzut de foarte multe ori în ultima vreme în Parlament şi mai ales făcând pelerinaje în biroul preşedintelui CDEP.

Am mai putea vedea o întoarcere. Marian Neacşu ar putea reveni şi el în PSD. Asta pentru că şi el a plecat din PSD cu mici neînţelegeri, dar şi primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, ar putea candida pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 3, deşi în partid au fost mai multe disensiuni legate de Negoiţă.

Amintim că Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a anunțat recent că va urma o serie de reprimiri în PSD și vor exista discuții cu toți cei care au fost excluși din partid sau au plecat de bună voie la Pro România.

Nu s-a vorbit absolut nimic despre luat măsuri. Nu avem, cel puțin în CEX-ul de ieri, nu am primit niciun mandat de a primi sau de a da afară din partid.

N-am vorbit în mod deosebit de oameni, am vorbit despre procedura prin care au fost excluși. Am stabilit că acest atribut de primire a oamenilor care au fost excluși să aparțină comitetului, în discuție cu șefii de organizații. Chiar voi încerca un sistem de videoconferință ca să nu mai vină de fiecare dată toți liderii la București.

Vor trebui făcute discuții și cu parlamentarii care au plecat de bună voie. Trebuie să vorbim cu fiecare organizație din care aceștia au plecat.”, a spus Marcel Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *