Skip to content
Societate

Adio iconițe în parbriz! Noul Cod Rutier te poate lăsa fără 3.000 de lei

Noul Cod Rutier vine cu veşti proaste pentru o parte dintre şoferii români. Cei care vor fi prinşi că au lipit pe geamuri diverse accesorii care pot reduce vizibilitatea conducătorului auto riscă amenzi care pot ajunge până la 3.000 de lei.

Potrivit legii, „aplicarea de afişe, reclame publicitare, înscrisuri sau accesorii pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale care restrâng sau estompează vizibilitatea” reprezintă o contravenţie încadrată în clasa a IV-a de sancţiuni.

Cum clasa a IV-a de sancţiuni prevede aplicarea unei amenzi cuprinse între 9 şi 20 de puncte-amendă, iar punctul-amendă avea valoarea, în 2018, de 145 de lei, persoanele fizice care aplică diverse obiecte pe suprafaţa geamurilor sau în dreptul acestora pot fi amendate cu sume cuprinse între 1.305 şi 2.900 de lei, potrivit b1.

Mai mult, reprezintă contravenţie şi este sancţionată tot cu amendă de până la 2.900 de lei şi „aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, lunetă sau pe geamurile laterale”.

Cu toate acestea, şoferii pot opta pentru reducerea transparenţei geamurilor unei maşini utilizând tratamente şi folii certificate de către Registrul Auto Român (RAR).

5 comentarii la “Adio iconițe în parbriz! Noul Cod Rutier te poate lăsa fără 3.000 de lei

  1. Mi se pare cea mai mare prostie pe care am auzito ,ok toate astea cauzează atunci ce facem cu semnul de începător nu îl mai punem ,din nou o mare prostie nu mai știți ce prosti să faceți să luați bani 😱😤😤

  2. Aoleu, va trebui sa dau jos oglinda retrovizoare, ca si aia e tot pe parbriz. Cum legea lasa la interpretarea lui garcea ce obiect imi estompeaza vederea, ma poate amenda si pentru aia.

  3. ce amenda vor primi politisti care primesc spaga? dar aceia care stau la panda fara un ordin de servici? ce sanctiuni sunt pentru politistii care nu respecta legea …ca ptr soferi …..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *