Skip to content
Puterea Știrilor Video

Adio vacanțe în străinătate în 2020? Medic infecționist: Dacă va fi o creștere importantă de cazuri, e posibil să avem parte de o asemenea surpriză

businessinsider.com
" "

Dr. Adrian Marinescu, medic primar la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Matei Balș, a comentat la „Puterea Știrilor” situația în care mai multe țări din Europa vor limita accesul românilor pe teritoriul lor, din cauza faptului că România este a treia țară după numărul de cazuri noi de infectare cu coronavirus din Europa, fiind inclusă în zona galbenă. Până în acest moment, 5 țări din Europa nu mai primesc turişti români din cauza numărului uriaș de cazuri de COVID-19.

„Restricțiile nu vin doar de la ceea se întâmplă în România. Și celelalte țări, cum e Estonia este un exemplu, pot să introducă aceste restricții în raport cu România. Ne așteptăm să o facă dacă trendul va fi către creștere, dacă nu vom reuși să găsim, cum numesc eu, acel echilibru între măsurile de relaxare și cele de prevenție. Acest risc există, chiar la nivelul unor țări cum e Grecia”, a declarat dr. Marinescu.

" "

Slovenia este al cincilea stat din UE care restricționează circulația cetățenilor români pe teritoriul său, ca urmare a numărului mare de noi cazuri de coronavirus înregistrate în România. Institutul Național de Sănătate Publică din Slovenia a publicat o listă cu țările europene pentru care este permis accesul cetățenilor în condițiile normelor sale de prevenție epidemiologică, România nefiind menționată.

„E clar că dacă va fi o creștere importantă, ceilalți ne vor considera că suntem o țară cu un risc mai mare decât media și atunci vor lua aceste măsuri. E posibil să avem parte de o asemenea surpriză, dacă nu găsim echilibrul despre care vă spuneam”, conchide dr. Adrian Marinescu, medic primar la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Matei Balș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *