Skip to content
Internațional

Administraţia Biden va investi peste 1,6 miliarde de dolari în teste pentru Covid-19 şi programe de testare

Inquam Photos/Octav Ganea

Administraţia Biden a anunţat miercuri că va investi peste 1,6 miliarde de dolari în creşterea numărului de teste pentru Covid-19 şi extinderea programelor de testare îni şcoli şi alte instituţii, şi pentru susţinerea secvenţierii genomice în Statele Unite, transmite CNBC.

”Trebuie să testăm pe scară lanrgă şi să depăşim rapid această pandemie. Dar nu facem încă suficiente testări, nu facem suficiente testări în toate locurile unde este nevoie”, a declarat Carole Johnson, coordonatorul testărilor pentru Covid-19 de la Casa Albă.

Departamentul pentru Sănătate şi Servicii Umane şi Departamentul Apărării au anunţat că vor investi 650 de milioane de dolari pentru extinderea testărilor în şcolile generale şi în centre precum adăposturile pentru persoanele fără locuinţe.

Cele două departamente vor mai investi 815 milioane de dolari pentru creşterea producţiei interne de teste şi de materii prime, informează news.ro.

Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor va aloca o sumă suplimentară de 200 de milioane de dolari în activităţile de secvenţiere genomică, pentru a ajuta la urmărirea noilor variante de coronavirus în Statele Unite. Centrul va  mări capacitatea de secvenţiere de la 7.000 de mostre pe săptămână la circa 25.000 pe săptămână, potrivit Casei Albe.

* PS News folosește fluxul de știri al agenției News.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *