Skip to content
Internațional Republica Moldova

Administraţia Federală pentru Aviaţie din SUA propune urmărirea de la distanţă a majorităţii dronelor din spaţiul aerian al ţării

news.ro

Administraţia Federală pentru Aviaţie (FAA) din Statele Unite a propus joi o reglementare care ar permite urmărirea de la distanţă a majorităţii dronelor din spaţiul aerian al ţării, transmite News.ro.

Reglementarea va stipula că toate dronele funcţionale din Statele Unite trebuie să îndeplinească această condiţie în termen de trei ani.

În 2016, Congresul a cerut FAA să emită reglementări sau recomandări, până în 2018,  pentru a permite FAA, autorităţilor de aplicare a legii şi altor autorităţi să urmărească de la distanţă şi să identifie dronele şi pe operatorii acestora în timpul zborului.

Companiile au început să creeze flote de drone pentru livrări de colete pentru retailerii online.

United Parcel Service a anunţat în octombrie că a obţinut prima aprobare acordată de guvern pentru înfiinţarea unei linii aeriene de drone, ceea ce îi conferă un avans în afacerile de livrări cu ajutorul dronelor, în raport cu rivalii Amazon.com şi Alphabet.

Mai devreme în acest an, Wing, divizie a grupului Alphabet, a  fost prima companie care a obţinut certificare în SUA pentru operarea unei drone pilot. Compania testează livrări la domiciliu într-o zonă rurală din jurul Blacksburg, Virginia.

Amazon, cunoscută pentru testarea livrărilor cu drone, a obţinut la rândul ei certificări experimentale pentru testarea dronelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *