Skip to content
București Știri locale

Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, platformă de programări stomatologice online pentru elevi şi studenţi / Consultaţii şi tratamente gratuite

stpeterslodgedentalpractice.co.uk/

Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti a lansat o platformă de programări stomatologice online pentru elevi şi studenţi. Aceştia beneficiază de consultaţii şi tratamente gratuite.

”Veşti bune pentru elevii şi studenţii din Bucureşti: Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti a lansat Platforma de programări online www.assmb.ro – Secţiunea Reţeaua Şcolară/Programări stomatologice”, a transmis, marţi, Primăria Capitalei.

Sursa citată a precizat că se pot face programări online pentru consultaţii gratuite în cabinetele stomatologice şcolare şi universitare din Reţeaua de Medicină Şcolară şi Universitară a Municipiului Bucureşti.

Potrivit sursei citate, primii beneficiari sunt elevii şi studenţii din 14 unităţi de învăţământ de stat din Bucureşti, urmând ca, în cel mai scurt timp, platforma să integreze toate cele 157 de cabinete stomatologice care funcţionează în şcoli, licee şi universităţi.

Autorităţile precizează că personalul medical ASSMB este disponibil tot timpul anului, inclusiv în perioada vacanţelor.

Copiii din şcolile care nu dispun de un cabinet stomatologic propriu se pot prezenta la orice altă unitate de învăţământ, din acelaşi sector al Capitalei, unde funcţionează un cabinet stomatologic şcolar.

De asemenea, ASSBM precizează că toţi elevii cu vârsta cuprinsă între 7 şi 8 ani pot beneficia de sigilarea gratuită a molarului de 6 ani, un dinte definitiv special, foarte vulnerabil în faţa atacului cariei dentare.

”Sigilarea este un procedeu complet neinvaziv, nedureros, şi durează doar aproximativ 15 minute. Mai întâi, măseaua este periată cu o pastă profesională cu gust plăcut, după care se aplică un material fluid, îmbogăţit cu substanţe anticarie, care se fotopolimerizează ulterior. După sigilare, copilul poate să mănânce şi să bea fără restricţii. Această procedură se efectuează doar cu acordul scris al părintelui/reprezentantului legal”, au mai transmis oficialii ASSMB.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *