Skip to content
Politică

Administrație marca USR: zeci de mii de gospodării, spitale și școli din Timișoara rămân fără apă caldă și căldură

Facebook

Timișoara a rămas marți fără căldură și apă caldă. Astfel, peste 50 de mii de locuințe au rămas fără încălzire la iarnă, după ce încercările administrației Fritz de a găsi un alt furnizor de gaz pentru Colterm au eșuat. Anunțul a fost făcut chiar de edil.

O să fie câteva lucruri grele de anunțat. Acum câteva minute, compania Delgaz a oprit distribuția gazului pentru CET Centru și compania E.ON a sistat furnizarea gazului pentru Colterm. Noi am stat până acum două ore în negocieri cu un furnizor de gaz, care din păcate, a dat răspuns negativ.

În Timișoara, în jur de 50.000 de gospodării vor rămâne fără căldură și, și mai rău, înseamnă că toate spitalele vor rămâne fără căldură și fără apă caldă. Situația este, din fericire, mai bună la spitalul Victor Babeș, care are centrală proprie, la fel și Maternitatea Odobescu.

Voi convoca o ședință a Comitetului Local pentru Situații de Urgență la care am invitat și directorii de spitale. Vom face tot posibilul pentru a reporni căldura în cel mai scurt timp. Fac apel către furnizorii de gaz din România, mai ales către companiile de stat, Romgaz, Electrica, să ne ajute în această situație. Toți cei care pot încuraja aceste companii să furnizeze gaz să o facă.”, a declarat, marţi, Dominic Fritz.

Amintim că Dominic Fritz, şi-a cumpărat o casă de 330.000 de euro, nebranşată la sistemul centralizat, în condiţiile în care Colterm a sistat furnizarea agentului termic.

CITIȚI ȘI: Sfidare de primar! Dominic Fritz, acuzat că şi-a cumpărat o casă de 330.000 de euro, nebranşată la sistemul centralizat

E.On opreşte furnizarea gazului pentru Colterm. Peste 50.000 de abonaţi sunt afectaţi

Compania E.On a oprit, marţi, la ora 12,00, furnizarea de gaze către Colterm, a anunţat directorul interimar al Colterm, Cristian Mitu, în cadrul colegiului prefectural. Tribunalul Timiş a deschis procedura de intrare în insolvenţă a societăţii de termoficare locală.

Cristian Mitu a afirmat că în momentul de faţă în curtea Colterm sunt 6.400 de tone de cărbune, care ar acoperi necesarul pentru cel mult şase zile, dacă vor avea gazul cu care să îl ardă.

„Suntem în perioada în care achiziţionăm cărbune. Sunt 6.400 de tone intrate în CET, pe lignit. Aducem o dată la două zile, de la Oradea, următoarea la încărcătura va fi de 1.350 – 1.400 de tone. Avem contracte încheiate cu Movistar.

La cărbunele din zona Motru nu au început livrările. Mai avem un contract cu AMV Style, dar încă nu au început livrările. Cu CO Oltenia încă sunt discuţii, pentru că aici este vorba şi de o datorie. Săptămâna aceasta vom avea o întâlnire cu ei. E.On Furnizare şi-a declinat contractul cu noi şi trebuia să înceteze ieri, dar s-a prelungit până azi, momentan nu e oprit. Se continua negocieri cu firmele de ultimă instanţă, desemnate de ANR. Sperăm ca aceste negocieri să se finalizeze azi şi să avem o întrerupere de scurtă durată ori să nu fie întreruptă deloc. Legat de energia electrica, e contract cu Enel, e un contract lunar, suntem cu plăţile în derulare, nu ar trebui să fie probleme”, a spus Cristian Mitu.

În prezent, peste 50.000 de abonaţi ai Colterm, între care spitalele şi toate şcolile din municipiu, rămân cu caloriferele reci. Managerii unităţilor spitaliceşti din oraş au înaintat o scrisoare deschisă adresată autorităţilor locale, cât şi furnizorilor de gaz.

Societatea de termoficare a Timișoarei a intrat oficial în insolvență, a decis, marți, Tribunalul Timiș.  Magistrații au stabilit că se deschide procedura de insolvență și au desemnat un administrator judiciar, altul decât cel pe care l-a anunțat Primăria Timișoara.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *