Administrație USR: Allen Coliban și munții de gunoaie care costă brașovenii 1200 euro în fiecare zi

Allen Coliban, sursa foto: Inquam Photos / Alex Nicodim

La Primăria Brașov, Allen Coliban pozează în ecologist și aruncă milioane pe organizarea a tot felul de evenimente cu specific „verde”, cum ar fi FOV (Forumul Orașelor Verzi). În realitate însă, acesta nu a întreprins nimic pentru a respecta obligațiile de mediu impuse în sarcina municipalității și este unul dintre primarii care continuă să-și bată joc de banii românilor. Astfel, România a fost condamnată pe 14 decembrie 2023 în cauza C109/22 pentru nerespectarea obligațiilor de închidere a 31 depozite de deșeuri.

Două din cele 31 depozite de deșeuri se află pe teritoriul Municipiului Braşov, iar primarul Coliban a încercat doar pasarea responsabilității dovedindu-și încă o dată incompetența în a lua decizii și aș asuma măsuri. Acesta este campion la planuri și proiecte și repetent la realizarea obiectivelor, chiar și a celor obligatorii.

Sumele la care România a fost condamnată sunt imense, respectiv o sumă forfetară de 1,5 milioane euro, sumă care deja a fost plătită de către Ministerul Finanțelor Publice la data de 22.01.2024 și la plata a 600 euro pentru fiecare depozit de deșeuri neînchis pe zi de întârziere până la închidere.

Așadar, brașovenii trebuie să plătească din buzunarul lor indolența primarului Coliban, respectiv 1200 euro pe zi până la închiderea celor două depozite.

Coliban a preferat să paseze responsabilitatea și să se judece cu un operator privat în loc să termine proiectul început de fostul edil care prevedea termene clare și închiderea gropii încă din 2021. Așa cum relata Euronews, închiderea gropii de la Brașov a fost în fapt principalul motiv pentru care România a fost condamnată.

Presa brașoveană a relatat în diverse rânduri despre această problemă subliniind că până în 2020 problema închiderii celor două depozite fusese abordată ca un proiect unitar de către primăria Braşov, însă după înscăunarea primarului „verde” Coliban, acesta a preferat inacțiunea și pasarea responsabilității.

Secretarul de stat care a gestionat problema din punct de vedere al autorităților centrale, Ionuț Banciu, declara că „singurul depozit de deșeuri menajere pentru care țara noastră a fost sancționată este la Brașov. Cred că brașovenii trebuie să știe că primarul Allen Coliban a amânat demersurile și a dat vina pe alții. Este pentru prima dată când România este condamnată, îl rog pe primarul Allen Coliban să facă toate demersurile pentru a închide acest depozit de deșeuri, fiecare zi înseamnă bani pe care fiecare român și brașovean îi va plăti din buzunarul propriu”.

Curtea de Conturi a României a fost deja sesizată cu privire la prejudiciile majore aduse de indolența și inacțiunea lui Coliban atât bugetului de stat, cât și bugetului Municipiul Brașov.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: