Skip to content
Economie Societate

Administratorii companiei Oltchim au solicitat deschiderea procedurii de FALIMENT

B1

Marţi, administratorii companiei Oltchim Râmnicu Vâlcea au solicitat deschiderea procedurii falimentului combinatul chimic, planul de reorganizare al activităţii acestuia expirând luni, scrie b1.ro. 

„Consorţiul de administratori judiciari ai Oltchim S.A. anunţă că a depus în data de 23.04.2019 la Tribunalul Vâlcea, în dosarul nr. 887/90/2013, Raportul privind stadiul de implementare a planului de reorganizare a activităţii Oltchim S.A. prin care se solicita instanţei să ia act că durata de implementare a planului de reorganizare a expirat la data de 22.04.2019 şi să dispună deschiderea procedurii falimentului faţă de Oltchim S.A., se precizează în raportul publicat pe BVB.

Combinatul se află în insolvenţă încă din ianuarie 2013, acţionarul majoritar fiind statul român, care deţine peste 54% din acţiunile societăţii.

Din luna februarie, compania a rămas cu 177 de angajaţi.

În iunie 2018, Dynamic Selling Group SRL a cumpărat cu peste 12 milioane de lei Divizia Materiale de Construcţii Ramplast.

Iar în noiembrie 2018, cea mai mare parte a activelor Oltchim au fost cumpărate de Chimcomplex S.A. a cumpărat, pentru suma de 127 de milioane de euro.

Printre active s-au numărat secţiile Clorosodice, Oxo-alcooli, Polioli, Servicii pe teren, Vagoane şi parţial VCM/PVC 1 şi 1.164 dintre salariaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *