Skip to content
Societate

Admitere la liceu 2020. Proiectul de ordin care elimină obligativitatea şcolii profesionale pentru elevii cu medii sub 5

Inquam Photos / Octav Ganea

Proiectul de Ordin pentru modificarea şi completarea ordinului nr. 4.948/2019 privind organizarea şi desfăşurarea admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2020-2021 a fost publicat pe edu.ro, în consultare publică, scrie Adevarul.

Monica Anisie a finalizat proiectul de Ordin care modifică admiterea la liceu, prin eliminarea mediei 5,  care se dorea condiţie olbigatorie pentru absolvenţii de gimnaziu care voiau să intre la liceu.

" "

Documentul prevede o singură condiţie pentru elevii care vor să urmeze liceul, la prima repartizare computerizată după Evaluarea Naţională din vară: să fi susţinut examenele Evaluării Naţionale de la clasa a VIII-a. Proiectul de ordin realizat de ministrul Educaţiei prevede modificarea articolului 2, alineatul 10, astfel:

1. La articolul 2, alineatul (10) se modifică şi va avea următorul cuprins: „La repartizarea computerizată din prima etapă de admitere participă numai elevii care au susţinut evaluarea naţională.’ 

Până acum, articolul 2 din Metodologia de admitere la liceu în vigoare în acest moment, aprobată prin Ordinul nr. 4948/2019 semnat de fostul ministru interimar Daniel Breaz, prevede următoarele: „(10) La procesul de admitere în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2020-2021 participă numai elevii care au susţinut evaluarea naţională şi a căror medie de admitere, calculată conform pct. I al anexei nr. 2 la prezentul ordin, este minimum 5.00 (cinci).

Fostul ministru interimar al Educaţiei, Daniel Breaz, stabilise la finalul lui august 2019, ca învăţământul profesional să fie obligatoriu pentru absolvenţii de gimnaziue care ar fi obţinut o medie de admitere sub 5, după Evaluarea Naţională.

" "

1 comentariu la “Admitere la liceu 2020. Proiectul de ordin care elimină obligativitatea şcolii profesionale pentru elevii cu medii sub 5

  1. Elevii care nu au obtinut media 5 pentru admitere in liceu ar trebui sa fie inscrisi la scoala profesionala. Este foarte greu ca in 4 ani, un elev care intra in liceu cu nota 2,3 sau 4, sa aiba performanta de a lua bacalaureatul. Ce se intampla cu acel elev, fara o calificare devine somer cu 12 clase?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *