Admitere la Universitatea Bucureşti –Aproape 8.000 de locuri la buget şi alte aproape 11.300 de locuri la taxă

Sursa foto: X

Universitatea Bucureşti anunţă că scoate la concurs, pentru sesiunea de admitere din vară, aproape 8.000 de locuri la buget şi alte aproape 11.300 de locuri la taxă.

”Pentru programele de licenţă şi masterat, sesiunea de vară a concursului de admitere la facultăţile UB se desfăşoară în perioada 1 – 26 iulie, iar data-limită de afişare a rezultatelor este 31 iulie.

Fiecare facultate are propriul calendar care este cuprins în perioada mai sus-menţionată, iar datele pot fi consultate pe website-urile facultăţilor”, au transmis, joi, oficialii Universităţii Bucureşti.

Aceştia precizează că sunt scoase la concurs, pentru sesiunea de vară de admitere 2024, aproape 8.000 de locuri la buget şi alte aproape 11.300 de locuri la taxă.

Pentru studiile de licenţă, Universitatea din Bucureşti oferă candidaţilor interesaţi să studieze la una dintre cele 19 facultăţi pe un loc la buget un număr de 4.680 de locuri, iar pentru persoanele interesate de studiile de masterat, UB pune la dispoziţie 3.190 de locuri la buget.

”Din totalul locurilor scoase la concurs, 81 sunt alocate domeniilor prioritare de dezvoltare a României, 129 sunt destinate absolvenţilor de licee situate în mediul rural şi alte 76 de locuri sunt alocate candidaţilor de etnie romă. Candidaţii proveniţi din sistemul de protecţie socială pot aplica pe cele 34 de locuri la licenţă destinate lor, în timp ce persoanele cu cerinţe educaţionale speciale pot candida pe cele 25 de locuri care le-au fost alocate. Alte 50 de locuri bugetate sunt destinate candidaţilor care îşi doresc să urmeze studiile în cadrul programelor de masterat didactic derulate de Universitatea din Bucureşti”, a transmis universitatea.

Şcolile doctorale ale UB, care vor organiza admitere în perioada 2 – 16 septembrie 2024, scot la concurs 340 de locuri la buget, dintre care 163 de locuri sunt cu bursă.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: