Skip to content
Europa

Adolescentă împuşcată cu 12 gloanțe în timp ce și-a apărat fratele mai mic cu propriul trup, vizitată la spital de președintele Zelenski

captura foto

Katerina Vlasenko și familia ei au fugit de la Kiev când rușii au început să bombardeze zonele rezidențiale. Adolescenta de 16 ani e considerată o adevărată eroină, după ce s-a aflat că și-a apărat fratele de 8 ani de gloanțe cu propriul ei corp.

Deși a fost împușcată de 12 ori, fata a supraviețuit. Ea a fost vizitată joi, la spital, de președintele Volodimir Zelenski, au notat agenția Reuters și ziarul Blesk din Cehia, citate de libertatea.ro.

Strămutată în capitala Ucrainei după ce au fugit din Crimeea anexată de Rusia, familia Katiei s-a adăpostit, de la începutul războiului, în pivnița unui vecin. Escaladarea evenimentelor din Kiev i-a determinat să încerce să plece în altă parte.

„Am împachetat doar câteva lucruri și le-am aruncat în mașină, în grabă”, a povestit Tatiana, mama Katiei. Dar, la puțin timp după ce au pornit, soldații ruși de la un punct de control au început să tragă în ei. „Îmi amintesc că primul glonț mi-a intrat în genunchi”, a declarat adolescenta, ale cărei răni sunt îngrijite acum într-un spital din Kiev.

Când fratele ei mai mic, Igor, 8 ani, și-a văzut sora sângerând, a ieșit din mașină și a început să țipe la ruși. A urmat, însă, o altă rafală. „Gloanțele au lovit-o în spate, în coaste și plămâni, și în picioare. Cel mai grav a fost rănită pentru că și-a acoperit fratele mai mic cu propriul ei corp”, a descirs mama Tatiana scenele terifiante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *