Skip to content
Justitie

Adolescentul suspectat că a incendiat un bloc din Constanţa, arestat preventiv

captura video

Tribunalul Constanţa a admis, miercuri, contestaţia procurorilor faţă de decizia Judecătoriei Constanţa prin care minorul de 15 ani, acuzat că a provocat un incendiu de proporții, săptămâna trecută, în blocul din Constanța, fusese arestat la domiciliu, şi a dispus arestarea preventivă a adolescentului, pentru 30 de zile.

Sentinţa judecătorilor Tribunalului Constanţa este definitivă, potrivit Ziua de Constanța. Pe 17 decembrie, minorul de 15 ani, reţinut în cazul incendiului de la blocul din municipiul Constanţa, a fost arestat la domiciliu pentru 30 de zile, printr-o decizie a Judecătoriei Constanţa, în condiţiile în care procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa ceruseră arestarea preventivă a acestuia. În urma expertizei medico-legale psihiatrice efectuate, a reieşit că adolescentul avea discernământ în momentul provocării incendiului.

Pe 16 decembrie, după ce oamenii legii au analizat imagini video din momentul izbucnirii incendiului, au fost identificaţi doi suspecţi, de 13 şi respectiv 15 ani. Adolescentul de 15 ani a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere prin incendiere şi vătămare corporală din culpă.

Incendiul a cuprins, în noaptea de miercuri spre joi, parcarea din subsol și un bloc de locuințe. Nu s-a înregistrat niciun deces, dar șapte adulți și doi copii au ajuns la spital intoxicați cu fum. Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea, 150 de apartamente au fost afectate de incendiu și 37 de maşini au fost distruse. 250 de oameni au fost evacuaţi, dintre care 70 erau copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *