Skip to content
Video

Adopția copiilor în comunitățile gay. Președintele ACCEPT pune punctul pe ”i”: E ridicol! EXCLUSIV

IQads

Președintele asociației ACCEPT, Florin Buhuceanu, invitat vineri la interviurile video PSnews.ro, a vorbit despre o temă foarte sensibilă, aceea a posibilității familiilor formate din persoane de același sex de a adopta copii.

În acest context, Buhuceanu a început prin a scoate în evidență faptul că în România este răspândit subiectul fals și deliberat conform căruia homosexualii vor fura copiii creștini-ortodocși. În opinia sa, acest lucru se întâmplă pentru că legislația parteneriatului civil care a fost propusă Parlamentului României, exclude subiectul adopției.

„Am mai auzit de acest argument în anii ’90, când exact această teamă vă vom fura copilași. Apropo, mai sunt și alte grupuri acuzate de furtul copilașului creștin-ortodox. Evreii au fost acuzați de furtul copiilor creștini sau de masacrarea lor chiar. La fel romii: stai cuminte că dacă nu, vine și te fură țiganul, e din înțelepciunea populară a familiei tradiționale românești. Revenind la tema copiilor, ea a fost invocată și în anii în care oamenii ca mine erau destinați pușcăriei. Și unul dintre motivele pentru care politicienii de atunci și Biserica Ortodoxă Română țineau la continuarea legislației represive a fost că, nu-i așa, dacă se „liberalizează”, dacă nu vom mai fi trimiși la închisoare cu alte cuvinte, ne vom năpusti asupra copilașilor. Dezincriminarea homosexualității s-a produs în anul 2001. Suntem în 2018. Nu am sesizat un asemenea efort național de năpustire asupra copilașilor din România. E un subiect fals și îndrăznesc să spun că e deliberat fals și întreținut pentru că legislația parteneriatului civil, cea propusă Parlamentului României de mai bine de 10 ani, exclude subiectul adopției”, a spus Buhuceanu.

În același timp, președintele ACCEPT susține că  nu orientarea sexuală a părinților ar trebui luată în considerare în ceea ce privește adopția, mai importantă fiind starea acelui copil și posibilitățile de dezvoltare pe care le are în familia în care trăiește.

„Există și astăzi familii formate din persoane de același sex. Două femei care își cresc împreună copilul. Măcar pentru că una dintre ele vine dintr-o căsătorie anterioară. A existat mereu o asemenea realitate. Faptul că noi n-am vorbit despre ea, faptul că noi n-am citit-o în această cheie nu înseamnă că acești copii n-au crescut în astfel de familii.  Care-i diferența între un copil crescut de două mame și copilul care crește întreținut și îngrijit de un tată singur? Sau de o mamă singură? Sau de tatăl și bunica? Deci cu toții cred că ar trebui să ne uităm la interesul superior al copilului. Dacă îi e bine copilului în acea familie sau nu. E îngrijit, este susținut în dezvoltarea lui au ba? A discuta despre orientarea sexuală a părinților e ceva inimaginabil. Nu devii mai bun părinte dacă ești heterosexual, bisexual, asexual sau homosexual”, susține Florin Buhuceanu.

În ceea ce privește proveniența fobiei cu privire la cuplurile gay care ar putea adopta copii, Buhuceanu susține că este vorba despre o frică întreținută că bărbatul gay va fura copilul familiei heterosexuale pentru a-l „homosexualiza”. De asemenea, o altă problemă ce întreține această fobie este aceea a pune în același categorie homosexualitatea și pedofilia.

„Cred că e un soi de frică, e una întreținută. S-a injectat prejudecata că scopul nostru, ca bărbați gay în principal, că ea (n.r. fobia) țintește bărbatul gay, mai puțin femeia gay. Bărbatul gay, singura rațiune de existență a bărbatului gay este de a fura copilul familiei heterosexuale. Și de a-l „homosexualiza”. E ridicol. E ridicol, în primul rând pentru că nu se schimbă orientarea sexuală așa. Doi, se pune semnul de egalitate între homosexualitate și pedofilie. Iarăși, nu e doar toxic, e întreținut, e deliberată această egalizare. Și trei, cred că există o ignoranță pe tema asta. Lumea nu cunoaște pe mai departe cine sunt persoanele despre care vorbim: gay, bisexuali, lesbiene, persoane transgender. Atâta vreme cât nu-i cunoaștem, noi putem avea tot soiul de imagini despre ei și care este scopul lor în viață. Scopul meu în viață nu e de a fura copiii familiei heterosexuale eventual ortodoxe, ci să mă pot împlini ca persoană, singur sau împreună cu partenerul meu. Nu am discutat încă subiectul copiilor. Am o vârstă suficient de matură încât să-mi dau seama că eu personal nu-mi doresc copii dar sunt prietenul mai multor familii care au copii. Și nu cred vreunul din acei copii au văzut vreodată în mine o amenințare”, este de părere șeful organizației ACCEPT.

Referitor la datele statistice cu privire la adopție în ceea ce privește cuplurile formate din persoane de același sex, președintele ACCEPT a afirmat că nu există statistici care să arate că orientarea sexuală determină măsura în care o persoană este un părinte mai bun sau mai puțin bun. De asemenea, acesta susține că, mai mult ca sigur, dacă ar fi existat probleme în cuplurile gay care au adoptat copii, ele ar fi fost foarte repede aduse la cunoștința publicului.

„Să ne uităm la multe dintre țările unde căsătoria  nu e o instituție care discriminează între heterosexuali și homosexuali. Eu nu am auzit de o dramă națională în țări precum Canada sau Olanda. Sau în cazul Statelor Unite. Aici apare temerea de abuzuri. În interiorul familiilor formate din persoane de același sex. Sunt convins că există probleme ca în orice altă familie, dar nu am asistat la o înseriere a abuzurilor, pentru că ele ar fi devenit imediat cunoscute. Cu atât mai mult cu cât aceste familii sunt percepute ca fiind diferite. Deci dacă s-ar fi întâmplat tragedia pe care o invocă Coaliția pentru Familie, am fi știut. Cred că suntem încă la început de drum, se fac de mai bine de 20-30 de ani statistici pe tema asta. Nu am văzut urmă de statistică convingătoare în care orientarea sexuală să fi devenit un temei pentru a te face pe tine părinte mai bun sau mai puțin bun. Deci nu cred că orientarea sexuală într-un cuplu, într-o familie e determinantă. Determinant e dacă te poți îngriji responsabil de acei copii și dacă ei se dezvoltă ca în orice altă familie”, a încheiat Buhuceanu.

Urmăriți secvența de la minutul 13:14 până la minutul 20:20:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *