Adrian Câciu: „Avem inflație importată, pentru că suntem dependenți, în ceea ce privește alimentele, de importuri”

Sursa: agerpres.ro

Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a comentat la Prima News pe tema importului de alimente. Câciu a menționat că România importă produse din țări cu o inflație exponențial mai ridicată, ceea ce constituie o adevărată problemă. 

Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a declarat că România are o reală problemă în ceea ce privește importurile de alimente din alte țări. Politicianul a dat drept exemplu produsele aduse din Turcia, o țară cu o inflație de 65%, o rată mult mai mare decât cea a României care este de 2,81%. Prin urmare, țara noastră importă alimente la prețuri foarte mari.

„Noi avem în continuare inflație importată pentru că suntem dependenți, în ceea ce privește alimentele, de importuri nu mai zic de importurile din Turcia. Avem fructe și legume care se importă din Turcia, care are o inflație de 65% trebuie să ne gândim că orice vine de acolo are totuși un preț mult ridicat, dar noi importăm inflație, mai ales pe partea de produse procesate, care este destul de mare în Europa, față de ceea ce vedem în comunicatul INS că la noi s-a redus la 2,81%.”

Adrian Câciu: „Măsurile care s-au adresat unor produse alimentare și-au atins scopul”

Ministrul Fondurilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, susține că inflația anuală la alimente este de doar 2,81%, aproape de 3 ori mai mică decât inflația generală și de aproape 10 ori mai mică decât în martie 2023 când era 21,56%.

Pe simplu explicat: Măsurile guvernului, care s-au adresat exclusiv unor produse alimentare de baza și-au atins scopul. Și vor continua!
În subsidiar, din analiza structurii inflației, la acest moment rezultă că influențele s-au mutat din zona produselor alimentare înspre servicii (inflație anuală de 10,2%, dar cu trend de regres, având în vedere că la 3 luni este 2,7%) și mărfuri nealimentare (inflație anuală de 8,06% dar cu trend de regres având în vedere că la 3 luni este 2,2%), precizează Câciu într-o postare pe Facebook.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: