Skip to content
Economie

Adrian Câciu: Dacă anul trecut s-ar fi dat la timp banii către Măsura 2, Măsura 3, Măsura 1, HoReCa, altfel stătea oarecum economia. Nu s-au dat la timp

Inquam Photos / George Călin

Ministrul Finanţelor Publice, Adrian Câciu, reclamă faptul că unele măsuri de sprijin pentru mediul de afaceri nu au fost plătite la timp, menţionând că, dacă acest lucru s-ar fi întâmplat, ”altfel stătea economia”. El subliniază că nu este un om conflictual şi că politicienii sunt la guvernare să facă ”lucruri pentru ţară”, nu sunt acolo ”pe persoană fizică”, ori să fie vedete.

Întrebat vineri, într-o conferinţă de presă, dacă românii trebuie să se pregătească pentru o criză privind şomajul şi starea economiei, în general, ministrul Finanţelor a cerut oamenilor ”să aibă încredere” că PSD va ”veni cu soluţii”.

”În momentul acesta, eu zic doar atâta: să fim împreună şi să nu ne ducem către derapaje. Staţi de vorbă cu o persoană care, înainte de a fi ministru, avertiza încă de la criza pandemică asupra costurilor care pot apărea suplimentar dacă nu iei nişte măsuri din timp. Şi dacă se luau în 2021 nişte măsuri – şi o să fiu… ca să nu fiu înţeles greşit, pentru că nu e vorba de partenerii noştri de guvernare, dar sunt nişte zone care nu au dus bani către economie – dacă anul trecut s-ar fi dat la timp banii către Măsura 2, Măsura 3, Măsura 1, HoReCa, altfel stătea oarecum economia. Nu s-au dat la timp. Avem încă restanţe, în luna aceasta se plăteşte restanţa pentru Măsura 2. Dacă  faci nimic, crizele vin peste tine. Şi într-o casă de oameni, casa cade peste tine dacă nu faci o reparaţie. Noi asta facem deja; să fim împreună, să fim prudenţi ca să nu ajungem în criză”, a declarat Adrian Câciu.

El adaugă că măsurile luate în prezent de Executiv au rolul de a proteja economia şi cetăţenii pentru a nu se ajunge la o situaţie de criză, chiar dacă acestea sunt costisitoare şi ”pe neplacul unor oameni din opoziţie”. 

Adrian Câciu a ţinut să spună că nu îl interesează ”gâlceava politică” şi că politicienii sunt la guvernare ca să facă ”lucruri pentru ţară” iar datoria lor este să ”îi scape de griji” pe oameni.

”Eu nu sunt un tip conflictual, dar totdeauna stăm să zică cineva de cineva… parcă suntem într-o competiţie. Nu, dom-le, noi aici am venit să facem lucruri pentru ţară, ca să fie clar! Pentru ţară. Nu suntem pe persoană fizică, nu suntem vedete. Fiecare energii pe care le pierdem că a zis X despre Y… nu face bine acestei ţări”, adaugă Adrian Câciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *