Skip to content
Economie

Adrian Câciu, despre sancţiunile cu închisoarea pentru angajatorii care nu plătesc contribuţiile angajaţilor: Această prevedere va intra în vigoare de la 1 martie 2022

Inquam Photos/Octav Ganea

Ministrul Finanţelor Publice, Adrian Câciu a declarat, vineri, după şedinţa de Guvern, că în zona de sancţiuni se va încadra reţinerea şi neplata, respectiv încasarea şi neplata, în cel mult 60 de zile de la termenul de scadenţă, a impozitelor şi sau contribuţiilor.

Ministrul a anunţat că s-a introdus un termen de conformare, şi anume această prevedere va intra în vigoare de la 1 martie 2022, pentru a putea să intrăm în normalitate.

Adrian Câciu a mai spus că această sancţiuune nu se aplică direct, din oficiu, şi există tot felul de instrumente, înainte de a se ajunge la sancţiune, puse la dispoziţie de către stat. ”Există un termen de 60 de zile, de conformare, peste data scadenţei”, a mai spus Câciu, arătând că statul pune la dispoziţie şi instrumente de eşalonare.

Vom mai dezvolta instrumente de eşalonare. (..) Scopul este ca toată lumea să intre într-un regim, în parteneriat real cu statul, iar statul să ştie, măcar prin eşalonare, să aibă o predictibilitate privind încasările viitoare”, a spus ministrul.

Potrivit News.ro, Adrian Câciu a mai afirmat că în momentul în care se intră în procedura de eşalonare, nu se mai aplică sancţiuni. ”Creanţele eşalonate nu reprezintă creanţe restante”, a spus ministrul, arătând că nu mai intri sub incidenţa acestui articol care vine cu sancţiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *