Adrian Câciu: La Bucureşti s-au absorbit doar un miliard de euro şi aceştia în ultima sută de metri

adrian caciu
Sursa foto: captură video

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, afirmă că Bucureştiul nu a accesat 2,5 miliarde de euro fonduri europene pe care le putea folosi, el spunând că administraţia Capitalei a accesat doar un miliard din cele 3,5 pe care le avea la dispoziţie. „S-au absorbit doar un miliard de euro şi aceştia în ultima sută de metri pentru că noi nu am mai ţinut cont cine este primar, am ţinut cont cine e beneficiarul, adică cetăţeanul”, a spus el.

„Vorbeam de campioni la absorbţie şi pentru doamna Firea spunea şi de Bucureşti, nu faceţi ca Bucureştiul din perspectiva aceasta! Uitaţi ce a însemnat un mandat ratat la Bucureşti!  Un mandat cu 3,5 miliarde de euro la nivel agregat al tuturor sectoarelor, din care s-au absorbit doar un miliard de euro şi aceştia în ultima sută de metri pentru că noi nu am mai ţinut cont cine este primar, am ţinut cont cine e beneficiarul, adică cetăţeanul. Ar fi fost cinic din partea noastră să ne uităm doar la cine gestionează prost o administraţie şi să uităm că, de fapt, cei mai importanţi sunt oamenii. Acest lucru l-am rezolvat, l-am realizat, dar totuşi, 2,5 miliarde de euro nu s-au regăsit în performanţa Bucureştiului”, a afirmat Adrian Câciu sâmbătă, la lansarea candidaţilor PSD Argeş.
Acesta a mai spus, în faţa social-democraţilor argeşeni, că „2024 este un an în care se cerne grâul de neghină, se cerne performanţa de incompetenţă, se cerne adevărul de minciună. 2024 este un decont al trecutului şi sita este cetăţeanul care va face diferenţa între  cine este gospodar cu adevărat şi cine a vorbit doar că este gospodar”.
Câciu este de părere că „presiunea pe oamenii performanţi este mai mare decât presiunea pe incompetenţi”.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL