Adrian Câciu: Limitarea aceasta a cashului există din 1996 / Între persoane fizice nu există limitare

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a afirmat că limitarea plăţilor cash există din 1996 şi a explicat că între persoane fizice nu există nici o limitare. El a precizat că o persoană poate cheltui şi un milion de lei pe zi dacă merge la mai mulţi comercianţi şi lasă la fiecare câte 5.000 de lei.

Adrian Câciu a fost întrebat luni, la Prima News, dacă preferă cash sau card.
“Şi cash, şi card. Prefer salariul pe card. Îl primesc pe card de 20 de ani”, a răspuns Câciu.
El a fost întrebat cum a apărut această decizie cu limitarea de a cheltui mai mult de 5.000 de lei pe zi la un singur agent economic şi dacă el cheltuie mai mult de 5.000 de lei într-un singur loc.
“Nu prea umblu cu cash la mine. Limitarea aceasta a cashului există din 1996. Cred că ceea ce a lipsit în dezbaterea publică care ar trebui să aibă loc înainte ca legea să fie aprobată, o explicare cronologică a limitării cash-ului. Noi lucrăm cu două sintagme. A fost sintagma că dispare cash-ul şi a doua limitarea cashului. Această limitare nu este o noutate. Există această limitare din 1996. Între persoane fizice nu există limitare. Între persoana fizică care cumpără de la un agent economic există această limitare la 5.000 de lei, înainte era 10.000 de lei. (…) Există poate şi cazuri de oameni care cheltuie mai mult de 10.000 de lei la un singur comerciant. Poţi cheltui un milion de lei pe zi, te duci la atâţia comercianţi dai 5.000 de lei la fiecare”, a explicat Adrian Câciu.

El a fost întrebat ce sfat i-ar oferi lui Marcel Ciolacu, dacă să renunţe sau nu la această prevedere.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: