Skip to content
Siguranța cetățeanului

Adrian Chesnoiu: Nu vom ajunge niciodată în situația în care să vorbim în România de foamete

Inquam Photos/Octav Ganea

Adrian Chesnoiu (PSD), ministrul Agriculturii, a declarat duminică seara că România e o țară stabilă din punct de vedere al asigurării alimentelor de bază pentru populație.

„În niciun caz nu e nevoie de stocuri, că România e o țară stabilă din punct de vedere al asigurării alimentelor de bază pentru populație. Ce se întâmplă azi e oarecum firesc, că emoția socială a românilor a crescut. Criza pandemică, criza la energie și gaze și-au pus amprenta asupra tuturor aspectelor vieții.

Am văzut inflația care a crescut foarte mult, prețul la energie și gaz a crescut, dar trebuie să vedem că acești factori de risc empactează toate ramurile economiei și cu atât mai mult industria alimentară.

Dacă pornim de la prețul fertilizanților, al combstibilului, al imputurilor pentru agricultură, ne dăm seama că ele s-au majorat și evident. Produsul final în prima verigă de producție a alimentelor s-a scumpit. Dacă materia primă e mai scumpă, energia și gazul s-au cumpit, evident că și produsul a crescut ca preț. Mai punem combistuibilul și celelate verigi din lanțul de aprovizionare”, a declarat Chesnoi, pentru B1 TV.

„Eu vă pun cu sinceritate: tristețea mea cea mai mare și părerea de rău pe care o am e că acești factori nu aparțin fermierilor, celor care produc hrana și alimentele populației. Îngrijorarea e reală.

Românii sunt îngrijorați, dar nu vom ajunge niciodată în situația în care să vorbim în România de foamete, de criză alimentară,de lipsa alimentelor de bază, că noi suntem o țară care produce. Producem de trei ori mai mult grâu decât consumăm internm de trei ori mai mult poumb decât ne e necesar”, a mai spus ministrul Agricuturii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *