Adrian Cozma, PNL: Ciolacu nici astăzi nu ne-a spus la ce a angajat România în discuțiile cu Viktor Orban

foto: Facebook Adrian Cozma
Sursa foto: Facebook/ Adrian Cozma

Compania ungară MVM, cu capital majoritar de stat, a ajuns la un acord cu compania germană E.ON pentru a cumpăra divizia de furnizare de gaze și energie electrică din România, au declarat pentru Economedia surse oficiale. Tranzacția, care are nevoie și de aprobarea unor instituții ale statului român, ar urma să fie anunțată în câteva luni. Romgaz și OMV Petrom au fost și ele interesate de cumpărarea diviziei de furnizare E.ON.

Deputatul PNL Adrian Cozma susține că tranzacția „este rezultatul discuțiilor avute de Ciolacu cu Orban din vară când spunea Viktor Orban că este începutul unei mari prietenii”.

„Sunt pregătite 4 mari investiții ale maghiarilor. Orban și-a dorit să încheie acest proiect de autonomie. Marcel Ciolacu nici astăzi nu ne-a spus la ce a angajat România în discuțiile cu Orban. Spune Ciolacu că putem da premier UDMR, spune că facem în țară o enclavă a UDMR-ului.

Investițiile nu se derulează prin statul maghiar, ci prin bani din Rusia, Viktor Orban este omul lui Putin din Europa. Tot ce se întâmplă și Viktor Orban e voința lui Putin. Și-au găsit un partener viabil care le face toate poftele prin Marcel Ciolacu”, a declarat deputatul PNL Adrian Cozma.

Liberalul a făcut referire și la declarația social-democratului Sorin Grindeanu potrivit căruia PSD poate încerca o coaliție guvernamentală doar cu UDMR, după alegerile prezidențiale și parlamentare. Adrian Cozma susține că alianța PNL cu PSD a făcut rău liberalilor și României.

„Este o ademenire a maghiarilor pentru a vota PSD în turul 2. Banca ginerelui lui Orban, sistem energetic, sunt interesele Rusiei în România. Astăzi constatăm că această asociere cu PSD ne-a făcut foarte mult rău și face foarte mult rău României, că dacă ar face doar PNL nu ar fi o problemă, dar vedem situația că scapă de sub control.

Marcel Ciolacu este în stare de orice pentru voturile din turul doi la prezidențiale, inclusiv să compromită viitorul României, dacă vorbim de energie, dacă vorbim de sistemul de sănătate. La Satu Mare și la Mureș, două județe din Transilvania, unde PSD a făcut alianță cu UDMR și a defavorizat toți românii, inclusiv membri PSD au fost îndemnați să voteze cu președintele CJ de la UDMR, la îndemnul lui Marcel Ciolacu”, a mai declarat Cozma.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: