Skip to content
Politică

Adrian Dobre clarifică rolul Comisiei de monitorizare a PSD

aktual24.ro

Purtătorul de cuvânt al PSD, Adrian Dobre a declarat, luni,  că activitatea Comisiei de monitorizare a activității Guvernului nu intervine în activitatea guvernamentală și nu dă dispoziții privitoare la modul în care se iau deciziile în Guvern.

Comisia îi are drept membrii pe: Liviu Dragena, Mihai Fifor, Marian Neacșu, Gabriela Firea, Șerban Nicolae, Doina Pană, Iulian Iancu, Viorica Dăncilă, Leonardo Badea și Florin Buicu.

Adrian Dobre clarifică lucrurile referitoare în cazul comisiei de monitorizare a activității guvernului: „Comisia nu intervine în activitatea guvernamentală, nu face analize și nu dă dispoziții privind modul în care se iau deciziile în Guvernul României. Comisia este interesată de două lucruri: realizarea obiectivelor asumate de PSD în campania electorală și în programul de guvernare și raportarea executivului la problemele cetățenilor. Ceea ce se întâmplă în ministere, felul în care se iau deciziile, modul de implementare, strategiile, toate acestea țin exclusiv de decizia primului ministru și a echipei sale. Premierul Grindeanu și echipa sa au libertate totală de decizie în Guvern. Nu amestecăm lucrurile. Comisia nu ia decizii politice. Este doar o echipă de monitorizare și analiză. Deciziile politice se iau în forurile de conducere ale partidului. Comisia nu ia decizii privind sprijinul guvernări. Comisia nu sprijină politic un ministru sau o anumită măsură de guvernare. Aceste decizii se iau în cadrul coaliției PSD-ALDE. Comisia de monitorizare va face o evaluare periodică, la sfârșitul fiecărui trimestru. În mod evident pot exista și rapoarte intermediare generate de o remaniere guvernamentală sau rapoarte tematice.”

Purtătorul de cuvânt al PSD a prezentat un raport intermediar al acestei comisii, în urma remanierii guvernamentale.   Acesta consideră că guvernul trece printr-o perioadă dificilă, însă este optimist cu privire la impunerea promisiunilor din campanie, potrivit agerpres.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *