Skip to content
Politică

Adrian Duicu, în arest la domiciliu. Ce condiții nu trebuie să încalce

" "

Adrian Duicu, protagonitul unui dosar de corupţie, a fost eliberat, sâmbată, după o jumătate de an de arest în Penitenciarul Rahova. Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Mehedinţi s-a întors acasă la Orşova, unde va rămâne în arest la domiciliu. Procurorii DNA îl acuză că îşi impunea apropiaţii în poziţii strategice, iar apoi le cerea diverse favoruri. În dosar apar şi numele preşedintelui Camerei Deputaţilor şi al şefului Poliţiei Române.

În primul rând, Adrian Duicu are obligația de a nu părăsi domiciliul și trebuie să se prezinte la termene şi la solicitarea organelor judiciare, nu are voie să se întâlnească cu martorii și cu cei implicați în dosar.

" "
" "

Arestul la domiciliu presupune și monitorizarea printr-un sistem special însă în România nu este deocamdată implementat. În aceste condiții, Adrian Duicu va primi vizite periodice de la organelele abilitate.

Dacă nu va respecta aceste obligații, Adrian Duicu riscă să meargă iar după gratii.

După mai bine de şase luni de arest preventiv, Adrian Duicu a părăsit Penitenciarul Rahova, după o hotărâre favorabilă a Curţii Supreme. A mers direct la casa din Orşova, unde are domiciulul stabili şi nu la vila în care locuia când a fost ridicat de anchetatori.

„Îmi pare rău că vin aici şi nu acasă, de unde am plecat pentru că voiam să fiu acasă. Vreau să-mi strâng copiii în braţe, că nu am putut de trei luni pentru că la Rahova nu am avut voie”, a spus Adrian Duicu.

Procesul va continua cu preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Mehedinţi în arest la domiciliu.

Tot în arest la domiciliu, la Craiova de astă dată, va aştepta decizia şi fostul şef al IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea.

1 comentariu la “Adrian Duicu, în arest la domiciliu. Ce condiții nu trebuie să încalce

  1. Acelasi lucru a facut si Ioan Oltean . El a spus , cu gura lui ca i-a recomandato lui Boc pe Crinuta Dumitran care s-a dovedit a fi o corupta de soi , adica a facut lobi, adica trafic de influienta.. Oltean zburda in libertate ca este de la PDL, Duicu va fi condamnat ca este de la PSD. Constitutia spune ca legea este egala pentru toti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *