Skip to content
Politică

Adrian Duicu, eliberat din arest

Adrian Duicu, presedintele suspendat al Consiliului Judetean Mehedinti, va fi eliberat din arestul preventiv, masura fiind inlocuita sambata cu arestul la domiciliu.

Decizia a fost luata de Inalta Curte de Casatie si Justitie si este definitiva, transmite Digi 24.

Adrian Duicu a fost arestat preventiv pe 4 aprilie.

ICCJ a respins contestația făcută de procurorii DNA împotriva unei decizii luate în urmă cu două zile de Curtea de Apel București. Astfel, Adrian Duicu poate fi judecat în continuare în arest la domiciliu. În câteva ore, Duicu va fi eliberat și lăsat să plece acasă. Nu va putea să-și părăsească domiciliul decât pentru a merge la termenele de judecată.

 Adrian Duicu se folosea în scop personal de numele celor mai importanţi oameni în stat – premierul Victor Ponta, preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea sau şeful Poliţiei Române Petre Tobă, se arată în rechizitoriul procurorilir anticorupţie. Aceștia arată cum Adrian Duicu îşi impunea apropiaţii în poziţii strategice, ca la nevoie să fie el însuşi ajutat.

Conform anchetatorilor, pe 8 iulie 2013, după şedinţa conducerii PSD, Adrian Duicu s-a întânit cu Victor Ponta la un resturant din Capitală. La finalul discuţiilor, l-a sunat pe Ionel Georgescu, un aproiat al său, şi l-a anunţat că i-a rezervat un post într-o instituţie publică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *