Skip to content
Republica Moldova

Adrian Dupu, 3 mari obiective în relația cu R.Moldova. Liberalul, reconfirmat în funcţia de preşedinte al filialei PNL din R.Moldova

Adrian Dupu/Arhivă personală

Într-un interviu pentru PS News, Adrian Dupu, secretar de stat al Departamentului pentru relaţia cu R.Moldova a vorbit despre obiectivele pe care și le propune odată cu reconfirmarea în funcția de președinte PNL Diaspora în R. Moldova.

„Ne propunem să ne consolidăm echipa, așa cum am spus și în cadrul Comitetului de Coordonare Local, ne propunem să ne creștem numărul de membri actuali și să deschidem filiale în majoritatea raioanelor din R. Moldova.

În al doilea rând, ne propunem să ne păstrăm poziția de lideri pentru că PNL R. Moldova a avut cel mai mare rezultat dintre filialele PNL din Diaspora la alegerile europarlamentare, a avut cel mai mare număr de voturi pe care l-am luat pentru PNL dintre toate filialele și ne propunem să rămânem pe primul loc. De asemenea ne propunem să rămânem pe primul loc și în R. Moldova pentru că am câștigat încrederea oamenilor și vrem să le-o păstrăm.

Un alt obiectiv pe care ni l-am propus este să dezvoltăm o platformă digitală pentru a ajuta asociațiile din R. Moldova sau entități de stat și private pentru a a obține finanțări românești, europene și de asemenea și finanțări ale donatorilor naționali. În acest sens vrem să facem o platformă în care să se regăsească toate informațiile utile de unde cei interesați să poată culege ce au nevoie pentru a se informa și pentru a apela.

De asemenea, noi am avut o relație foarte apropiată cu partidele pro-europene, în special cu partidele din familia PPE din R. Moldova și ne dorim să continuăm această relație bună pe care am avut-o cu ei și eventual pe viitor să desfășurăm și acțiuni comune de dezvoltare a membrilor”, spune Dupu.

De asemenea, acesta a precizat că unul dintre obiectivele pe care și-l propune în calitate de președinte PNL Diaspora este să obțină o mai bună colaborare dintre liberalii din România și R. Moldova.

„Vrem să încurajăm toate înfrățirile care au loc între autoritățile locale din R. Moldova și din România, în special între primarii PNL din Români și primarii cu viziuni pro-europene din R. Moldova. Ne dorim să promovăm și alte proiecte comune cu rezonanță regională care au ca subiect democrația, statul de drept. De asemenea, noi am început crearea organizației Clubului Oamenilor de Afaceri Liberali în R. Moldova prin care să încurajăm și schimburile de idei dintre companiile românești, dintre membrii actuali din România și cei din R. Moldova. Cred că toate acestea sunt în această direcție”, conchide Adrian Dupu.

Adrian Dupu a fost reales președintele PNL Diaspora – R. Moldova, potrivit unui anunţ postat pe pagina sa de Facebook.

Astăzi în cadrul Comitetului de Coordonare Local al PNL Diaspora Republica Moldova am fost reales în funcția de președinte al organizației.

Mulțumesc foarte mult colegilor pentru încrederea pe care mi-au acordat-o pentru un nou mandat de președinte al PNL Diaspora Republica Moldova. Îi felicit și pe colegii care formează de astăzi Biroul Politic al organizației noastre.

Rezultatele noastre foarte bune obținute până acum ne responsabilizează și ne obligă. Sunt sigur că noi știm să facem ceea ce trebuie pentru a ne păstra poziția de lideri în PNL Diaspora.

Vă asigur că vom crește de la an la an și obiectivele noastre îndrăznețe vor contribui decisiv la apropierea Republicii Moldova de România și de Uniunea Europeană. În politică nu există minuni. Totul se obține cu muncă, modestie și determinare.

Iar eu, în calitate de președinte reales, vă asigur că vom fi și mai uniți și mai buni și mai puternici. Aveți încredere în voi! Aveți încredere în Partidul Național Liberal și vom reuși să facem mai bună viața mai multor oameni.

Asta înseamnă, în opinia mea, să faci politică. Să faci viața oamenilor mai bună, fără să aștepți nimic la schimb! Vă doresc tuturor sănătate, liniște și mult succes în tot ce vă propuneți! Vă mulțumesc!”, a scris Adrian Dupu pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *