Adrian Dupu, detalii după întâlnirea liberalilor cu primarii PNL din R.Moldova: Ce s-a discutat cu premierul Ciucă

Întâlnire diaspora Republica Moldova
Întâlnire diaspora Republica Moldova. Sursa foto: Facebook/Nicolae Ciucă

Contactat de PS News, președintele PNL Diaspora pentru Republica Moldova, Adrian Dupu, a oferit detalii de la întâlnirea liderilor PNL cu cei aproximativ 50 de aleși locali de peste Prut care s-au înscris în Partidul Național Liberal. Primarii din R.Moldova au purtat discuții, la Palatul Parlamentului, cu președintele partidului, Nicolae Ciucă, cu secretarul general Lucian Bode, cu europarlamentarul Rareș Bogdan, cu președinta Senatului, Alina Gorghiu și cu președintele PNL Diaspora pentru R.Moldova, a confirmat Adrian Dupu.

Potrivit lui Adrian Dupu, „întâlnirea a avut ca scop, în primul rând, ca primarii și aleșii noștri locali din Republica Moldova să se cunoască cu conducerea partidului, să împărtășească din experiența lor, să spună cum văd conlucrarea cu primarii PNL din România, să discute despre cum pot să îmbunătățească această relație dintre primarii PNL din Republica Moldova cu cei din România, pentru că, până la urmă, sunt colegi în același partid’”.

De asemenea, în cadrul întâlnirii, s-au purtat discuții atât despre situația economică, politică și de securitate din Republica Moldova, cât și despre situația politică din România.

„Secretarul general Lucian Bode și vicepreședintele Rareș Bogdan le-au explicat puțin și le-au povestit cum va fi cu rotativa și ce se întâmplă mai departe. Drept concluzii, am convenit să sprijinim primarii noștri, primarii PNL din Republica Moldova, să aibă fiecare măcar o înfrățire cu o primărie PNL din România, iar în privința celor care au deja, să încercăm să le revigorăm pentru ca fiecare primărie să poată duce sau să poată iniția cel puțin un proiect până sfârșitul anului”, a adăugat Dupu.

Întrebat dacă s-au stabilit și alte direcții de cooperare între România și Republica Moldova, Adrian Dupu a declarat că discuția s-a referit strict la nivelul autorităților locale în Parlament.

„Asta a spus-o și doamna președintă a Senatului, la rugămintea primarilor PNL din Republica Moldova. Au rugat-o să găsească un mecanism prin care autoritățile locale din Moldova să poată fi finanțate direct. Există un anumit fond la Guvern care să ofere bani primăriilor înfrățite și doamna președinte a spus că există un proiect de lege pe care colegii noștri din Republica Moldova l-au solicitat la ultima întrevedere cu dumneaei. Există acest proiect de lege acum în Parlament”, a precizat președintele PNL Diaspora pentru R.Moldova.

Premierul Ciucă a promis sprijin pentru atragerea de fonduri europene

Președintele PNL, premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu mai mulți aleși locali din R.Moldova care s-au înscris în Partidul Național Liberal, cel mai vechi partid românesc prezent în țara vecină. „Faptul că tot mai mulți primari de pe celălalt mal al Prutului aleg să se înscrie în PNL arată încrederea lor în consecvența, seriozitatea și puterea de muncă a liberalilor”, a spus Nicolae Ciucă, premierul adăugând că primarii PNL din România îi vor ajuta pe cei din R.Moldova să atragă cât mai multe fonduri europene.

„Am avut astăzi o scurtă întâlnire cu mai mulți aleși locali din Republica Moldova care au ales să se înscrie în Partidul Național Liberal. PNL nu este doar cel mai vechi partid românesc, dar este și cel mai vechi partid prezent în Republica Moldova, iar faptul că tot mai mulți primari de pe celălalt mal al Prutului aleg să se înscrie în PNL arată încrederea lor în consecvența, seriozitatea și puterea de muncă a liberalilor.

Le-am spus că am o relație excelentă cu omologul meu de peste Prut, Dorin Recean și cu președintele țării, Maia Sandu și că ne unim eforturile pe toate planurile pentru a sprijini populația Republicii Moldova.

De asemenea, le-am transmis că primarii PNL din România sunt campioni la atragerea fondurilor europene și vom pune umărul ca și primarii PNL din Republica Moldova să fie la fel. I-am asigurat pe cei prezenți că le vom pune la dispoziție expertiza și experiența pe care primarii noștri o au în implementarea proiectelor, în atragerea investițiilor și în dezvoltarea satelor, comunelor, orașelor și județelor.

România este și va continua să fie un susținător activ al modernizării și al parcursului european al Republicii Moldova. Îmi doresc să intrăm într-o nouă etapă, în care suntem colegi, parteneri și lucrăm împreună pentru dezvoltarea țării și pentru consolidarea PNL. Și totodată, să facem tot ce ne stă în putință ca Republica Moldova să înceapă negocierile de aderare cu UE, pentru că asta va însemna un și mai mare sprijin pentru comunități”, a declarat Nicolae Ciucă.

Întâlnire cu reprezentanții din R. Moldova
Întâlnire cu reprezentanții din R. Moldova. Sursa: Facebook/Nicolae Ciucă
Întâlnire diaspora R. Moldova
Întâlnire diaspora R. Moldova. Sursa: Facebook/Nicolae Ciucă

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL