Adrian Dupu, întâlnire cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Paris

Adrian Dupu Paris
foto: Adrian Dupu

Adrian Dupu, secretar de stat în Departamentul pentru Relaţia cu R. Moldova din cadrul Guvernului României, s-a întâlnit la Paris cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti originari de pe ambele maluri ale Prutului.

Secreatrul de stat a precizat într-o postare pe Facebook că mulţi dintre aceştia desfăşoară activităţi de promovare şi păstrare a identităţii româneşti.

„Am avut bucuria să mă întâlnesc la Paris, împreună cu Alexandru Urdaş, președintele PNL Diaspora Franta, cu reprezentanți ai comunității românești originari atât din România cât și din Republica Moldova.

Am cunoscut medici, profesori, contabili, jurnaliști, IT-iști, antreprenori, membri respectați ai societății, care ne fac cinste în țara lor de adopție. Unii dintre ei conduc ONG-uri cu o activitate foarte bogată în promovarea și păstrarea identității românești.

Am discutat împreună despre situație politică de pe ambele maluri ale Prutului și am fost plăcut impresionat să ascult poveștile lor de viață și modul în care s-au integrat în Franța”, a scris Dupu pe pagina sa de Facebook.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL