Skip to content
Republica Moldova

Adrian Dupu, noul secretar de stat DRRM, planuri pentru R.Moldova: Trebuie să vadă în România nu doar un frate, ci și proiecte concrete

ziarulincomod.ro
" "

Într-un interviu pentru PS News, președintele PNL Diaspora – R.Moldova, Adrian Dupu, și noul secretar de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) din cadrul Guvernului României, a declarat că preluarea noii funcții  vine cu noi proiecte „benefice” pentru vecinii de peste Prut.

 „Bineînțeles că vreau să văd cum au decurs lucrurile acolo în ultimul an, să mă familiarizez cu noul colectiv și apoi să ne apucăm de treabă. Vreau să văd ce proiecte sunt în derulare, să văd care sunt proiectele ce urmează să fie demarate în cel mai scurt timp, să facem un plan pe termen scurt și mediu, pentru că mai ales în situația de astăzi este foarte important ca România să fie aproape de cetățenii Republicii Moldova, prin proiecte concrete care să apropie cele două state și cetățenii lor”, spune Dupu.

" "

Noul secretar de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) a precizat că va insista pe promovarea ”lucrurilor ce ne leagă: limba, istoria, cultura”.

Sunt proiectele care să promoveze aceste lucruri, sunt proiectele prin care cetățenii din Republica Moldova să vadă în România nu doar, teoretic, un frate, un prieten, ci să vadă prin lucruri concrete. Despre proiectele pe care le vom demara putem vorbi ulterior, după ce mă voi instala acolo.

După ce mă voi instala, va urma să am o discuție cu premierul, cu secretarul general al Guvernului și cu alți factori de deciziile în care să stabilim liniile prioritare ale acestui departament, să vedem exact care va fi colaborarea cu cei de la celelalte instituții, să vedem exact cum se vor derula și cum se vor transmite celelalte ajutoare. De exemplu, măștile, echipamentele și vaccinurile au fost acum trimise prin ISU sau DSU, și pe viitor vom colabora de asemenea cu toate aceste instituții. Sunt multe alte ministere care au proiecte cu Republica Moldova și va trebui să ne asigurăm că există o conlucrare și colaborare între noi.

Sunt optimist în ceea ce privește preluarea cestei funcții, și de acest lucru vor beneficia cetățenii Republicii Moldova, dar cred că această apropiere este benefică pentru cei de pe ambele maluri ale Prutului”, a conchis liberalul.

Președintele PNL Diaspora – R.Moldova, Adrian Dupu, a preluat funcția de secretar de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) din cadrul Guvernului României.

Primăvara începe cu o nouă provocare. Mă simt onorat să preiau de astăzi funcția de secretar de stat al Departamentului pentru relația cu Republica Moldova. Mă bucur că voi avea ocazia să imi folosesc experiența pe care am acumulat-o în Republica Moldova pentru a putea pune umărul la apropierea dintre cele două state”, a anunţat Dupu pe pagina sa da Facebook.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *