Skip to content
Republica Moldova

Adrian Dupu: România ar putea să fie un exemplu bun pentru politicienii din R.Moldova

facebook

România a reușit și reușește până în prezent să facă față crizei pandemice din mai multe motive, în primul rând pentru faptul că este membră a Uniunii Europene, dar și datorită bunei colaborari între instituțiile de conducere a statului. Afirmațiile aparțin secretarului de stat al Departamentului pentru Relația cu R.Moldova (D.R.R.M), Adrian Dupu.

Oficialul spune că România poate fi un exemplu pentru R.Moldova în gestionarea crizei.

„În pofida crizei sanitare, anul trecut România a avut cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană. Vedem că suntem pe locul 3 în Europa la numărul de vaccinări. Guvernul Câțu a reușit să pună la punct o strategie de vaccinare cu care ne putem mândri la nivel european. Guvernul și-a luat angajamentul ca până în toamnă să avem 10 mln de persoane vaccinate. A fost și o bună colaborare, atât a fostului Guvern Orban cât și a Guvernului Câțu, cu președintele Klaus Iohannis în toată această perioadă, ceea ce a reșit să țină România în funcțiune și cred că exemplul României poate fi urmat de R.Moldova. România ar putea să fie un exemplu bun pentru politicienii din stânga Prutului”, a declarat Adrian Dupu în cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR Moldova.

Secretarul de stat al D.R.R.M a mai remarcat faptul că pandemia a demonstrat cât este de important faptul că România este un stat al UE, informează deschide.md.ro.

„România a beneficiat din plin de faptul că este membră a UE, dacă e să ne uităm doar la accesul la vaccinuri. UE a contractat un număr foarte mare de vaccinuri pentru statele membre. Dacă nu eram membri UE trebuie să așteptăm mult mai mult”, a spus Dupu, accentuând că foarte puține state în curs de dezvoltare au acces la vaccinul anti-COVID, totuși R.Moldova fiind un stat care benefeciază foarte mult de sprijinul României.

La 27 decembrie 2020 a început campania de vaccinare în România. La moment se desfășoară etapa finală de vaccinare, cea de-a treia, care este deschisă tuturor persoanelor care au împlinit 16 ani și care doresc să se vaccineze.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *