Adrian Marinescu, despre planurile privind eradicarea hepatitelor virale

Sursă foto: medicalmanager.ro

Directorul medical al Institutului ”Matei Balş” din Capitală, Adrian Marinescu, consideră că ideea eradicării hepatitelor virale până în anul 2030, propusă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, este ”un obiectiv mai mult decât optimist”. El atrage atenţia asupra faptului că, dincolo de tratament, este dificil de făcut o testare în masă pentru astfel de afecţiuni.

Medicul Adrian Marinescu a vorbit, miercuri, la Medika TV, despre obiectivul autorităţilor din domeniul sănătăţii care, la nivel mondial, şi-au propus eradicarea hepatitelor virale.
”E un obiectiv mai mult decât optimist. În final e important să tinzi către situaţia în care ai un număr mic. Nu ştiu dacă în 2030 vom putea vorbi de eradicare, e greu de crezut, anii trec destul de rapid, dar se pot face paşi. Dacă ai o testare care să fie reprezentativă şi ai un tratament pe măsură, se pot face lucrurile astea. Numai că mai mult îmi este teamă de faptul că nu e o testare care să fie acoperitoare decât de tratament. Nu e deloc simplu să ai o testare în masă. Nu e doar situaţia în care fiecare medic îşi testează pacientul, trebuie să mergi la acele persoane care sunt în grupele de risc, trebuie să mergi pe stradă să faci testarea, trebuie să mergi în locul unde sunt consumatorii de droguri. Dar s-a mai făcut, există caravane”, a afirmat Adrian Marinescu.
El a arătat că, dincolo de zonele îndepărtate din mediu rural, unde accesul unei părţi a populaţiei la medic este dificil, inclusiv la nivelul Capitalei sunt ”zone negre, care sunt din abundenţă” şi în care există populaţie la risc în ceea ce priveşte hepatitele virale.
Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: