Skip to content
Politică

Adrian Năstase, despre consilierii lui Iohannis

Fostul premier Adrian Năstase a scris, marți, pe blogul personal, un text în care-și exprimă viziunea despre rolul și obiectivele unui președinte. În opinia sa, un rol esențial în activitatea unui șef de stat îl are echipa sa de consilieri.

“In opinia mea, obiectivele Presedintelui ar trebui să fie, in esență, promovarea unei politici externe consensuale si a unei politici interne bazate pe dialog, in conditiile unei coabitări impuse de alegători.
De aceea, echipa de consilieri de la Cotroceni va fi deosebit de importantă. In functie de cum va fi compusă, vom ințelege dacă Presedintele se pregăteste să fie mediator sau jucător in anii care urmează. Modelele de până acum au fost diferite dar tentatia subiectivitătii a existat de fiecare dată. Dacă echipa de consilieri va fi preluată din ACL, vom intui că la Cotroceni, se pregăteste viitoarea echipă guvernamentală si că presedintele functionează ca un mega-sef de partid. Dacă echipa va fi formată din reprezentanti ai “societătii civile”, analiza va fi mai dificilă. Vor fi “intelectualii lui Băsescu”? Vor fi reprezentantii “intelectualilor lui Băsescu”, cei mai multi, partizani politici “sub acoperire”?”, se întreabă Adrin Năstase.

De asemenea, fostul premier dezaprobă poziția intelectualilor care i-au cerut lui Klaus Iohannis să renunțe la numirea lui Dan Mihalache la conducerea cancelariei prezidențiale.

„Am citit, cu surprindere, scrisoarea “intelectualilor” de la “22”, de crucificare a lui Dan Mihalache. Nu mi-a plăcut spiritul ei. Ideea de bază era: “presedintele este prizonierul nostru, al diasporei si al facebook-ului” si trebuie să-si formeze o camarilă din oamenii “nostri”. Formula de “presedinte al TUTUROR romanilor”, clamată de candidati in alegeri, poate să dispară din nou, asa cum s-a intâmplat in ultimii zece ani si nu numai”, a mai scris Adrian Năstase.

„De aceea, alegerea echipei de la Cotroceni ne va arăta dacă Presedintele ales se pregăteste pentru a impune “o formulă imorală” la guvernare sau dacă va incerca să cicatrizeze rănile provocate de “regimul Băsescu” si de campania electorală”, concluzionează Adrian Năstase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *