Skip to content
Politică

Adrian Năstase, despre evoluţia PSD: Echipa actuală a reuşit să scoată partidul de la reanimare după seria de înfrângeri

Inquam Photos/Octav Ganea
" "

Adrian Năstase laudă noua abordare a PSD şi susţine că echipa actuală a reușit să scoată partidul de la reanimare după seria de înfrângeri. De asemenea, fostul premier a declarat că Vasile Dâncu a avut o contribuție la schimbarea făcută de social-democrați.

Echipa actuală a încercat să scoată şi a reuşit să scoată partidul de la reanimare după seria de înfrângeri. Eu sunt un tip optimist, practic se readuce în circuitul public un partid important. Lucrul acesta este evident, iar programul politic anunţat astăzi, cu câteva dintre elementele pe care le-aţi observat, după părerea mea ar trebui să ne facă să fim optimişti în legătură cu direcţia în care evoluează partidul şi probabil că Vasile Dâncu a avut o anumită contribuţie aici”, a spus fostul premier, vineri seara, la Antena 3.

" "
" "

M-am bucurat să găsesc acolo una dintre sugestiile mele mai vechi, din 2012, cea legată de patriotismul economic. Cred că este nevoie în momentul de faţă să trecem la un nou capitol în ceea ce priveşte zona economică. Este clar că intrăm într-o perioadă, de competiţie din punct de vedere economic, cu alte ţări, iar ideea patriotismului economic – nu e folosit termenul de naţionalism sau protecţionism – dar uitaţi-vă peste tot în lume că apar aceste accente pe care şi noi ar trebui să ni le asumăm„, a explicat Adrian Năstase.

În contextul unei discuții despre „patriotism economic” versus lipsa oricăror politici naționaliste, fostul premier a precizat că Dragnea a exagerat în sens invers, „cred că a fost pedepsit și dinăuntru și din afară”. Întrebat cine l-a pedepsit pe fostul lider PSD Liviu Dragnea pentru politicile naționaliste promovate, Năstase a răspuns: „Încerc să țin unele din informațiile mele pentru un jurnal viitor”.

El a salutat faptul că în proiectul politic cu care se prezintă Marcel Ciolacu la Congresul PSD apare ideea de „Patriotism economic”. Fostul premier a spus că el a venit cu ideea, cu mai mulți ani în urmă.

PATRIOTISM ECONOMIC prin susținerea politicilor publice care să protejeze economia națională, pe angajații români; prin susținerea și promovarea intereselor agenților economici care produc în România și contribuie la dezvoltarea economică, la crearea de locuri de muncă și la creșterea veniturilor bugetului de stat; prin acțiuni ferme împotriva jefuirii resurselor naționale”, a scris Marcel Ciolacu, vineri, pe pagina sa de Facebook.

" "

1 comentariu la “Adrian Năstase, despre evoluţia PSD: Echipa actuală a reuşit să scoată partidul de la reanimare după seria de înfrângeri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *