Skip to content
Politică

Adrian Năstase e unul dintre SFĂTUITORII Ecaterinei Andronescu! Culisele frontului anti-Dragnea EXCLUSIV SURSE

Libertatea

Deși încă evită să comenteze în vreun fel noile încăierări și schimburi de focuri de la vârful PSD, pe blog sau la vreo televiziune prietenă, așa cum deja ne-a obișnuit după ce a fost eliberat din pușcărie, ex-premierul Adrian Năstase nu este deloc străin de geneza recentului cutremur stârnit în partidul celor trei trandafiri prin intermediul tripletei Ecaterina Andronescu-Niculae Bădălău-Mihai Tudose.

Potrivit surselor PSnews.ro, Andronescu și Bădălău s-au sfătuit cu Năstase cu doar o zi înainte ca fostul ministru al Educației să-i solicite public demisia lui Liviu Dragnea, laolaltă cu cea a premierului Viorica Dăncilă, aspectele invocate în apel fiind stabilite în comun.

Rebeliunile PSD. De la Zambaccian la Cornu

De altfel, deși nu reprezintă o tabără sau alta, având o viziune proprie despre prezentul și viitorul PSD, faptul că Năstase se numără printre cei mai ”grei” contestatari ai lui Dragnea nu mai este un mister pentru nimeni. În realitate, fie că rebeliunea a fost coordonată de ex-premierul Victor Ponta – ne referim la fronda guvernamentală cauzată, în 2017, alături de Sorin Grindeanu –, fie că facțiunea baronilor nemulțumiți a fost condusă de Niculae Bădălău, așa cum s-a întâmplat în contextul răzmeriței fostului premier Mihai Tudose, și cum se întâmplă și în prezent, cei mai importanți inamici PSD-iști ai lui Dragnea s-au prezentat la sfat, într-un moment sau altul, pe Strada Zambaccian, sau au fost convocați la moșia de la Cornu, unde Năstase a încercat să-i ”școlească” în funcție de propriile interese.

Andronescu, între Ponta și Năstase

De notat că la fel a acționat baronul de Giurgiu la începutul anului, când a dezvăluit public că scrisoarea anti-Dragnea pe care o expediase în organizațiile PSD (solicitând convocarea Congresului și acuzând practicile nedemocratice ale teleormăneanului) fusese redactată după consultarea ”oracolului” de la Cornu, Adrian Năstase. Pentru unul ca Bădălău, apropierea de fostul pușcăriaș Năstase înseamnă legitimare pe linie de partid. Indiscutabil, revolta Ecaterinei Andronescu se desfășoară și cu ”binecuvântarea” lui Victor Ponta și Pro România, senatoarea urmând să fie cooptată în conducerea noii grupări (și avută în vedere pentru diverse mize electorale importante în economia anului viitor) dacă Dragnea o va exclude cu votul fidelilor, așa cum de altfel a și decis. Menționăm că, în toamna lui 2017, până atunci excelentele relații dintre Năstase și Ponta (în fond, principalul său produs politic – ”Micuțul Titulescu”) au eșuat într-un mod de-a dreptul lamentabil, întrucât cel din urmă s-a încăpățânat să tot forțeze o rupere a PSD fără a asculta sfaturile ”maestrului” eliberat din penitenciar, ceea ce face și acum, proiectul sciziunii fiind total neagreat de Năstase, care, finalmente, și-a acuzat public ucenicul de pactizare cu așa-zisul stat paralel, în cea mai pitorească ”tradiție” social-democrată.

PSD-iștii pe limba lor

”În anul 2013, eram între condamnarea din 2012 și a doua condamnare, după ieșirea de la Jilava, din ianuarie 2014. Eu constat că colegii mei de partid petreceau sărbătorile cu reprezentanții statului paralel și că organizau viitoarea structură a parchetelor indepenedent de ceea ce eu credeam că-i afectează. Lucrul acesta mi se pare dureros. Ponta oricum pare că el era unul dintre participanți, era parte în acest proces. El nu are dreptate nici atunci când are. Eu nu cred că are atitudinea și abordarea morală necesară pentru a-l critica pe Dragnea. Nu că sunt de acord cu lucrurile pe care se spune că le-a făcut Dragnea, dar el este o țintă pentru oamenii care-l sprijină pe Klaus Iohannis”, se plângea Adrian Năstase, în noiembrie 2017.

1 comentariu la “Adrian Năstase e unul dintre SFĂTUITORII Ecaterinei Andronescu! Culisele frontului anti-Dragnea EXCLUSIV SURSE

  1. Singurul lucru pe care-l apreciez in acest articol este poza lui Bombonel.
    Seamana asa de mult cu alta, mai celebra, a lui Saddam Hussein!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *