Skip to content
Politică

Adrian Năstase îi aduce un omagiu fostului președinte american George H.W. Bush

cotidianul.ro

Fostul președinte american George H.W. Bush a trecut în neființă zilele trecute și așa cum era normal, mulți dintre românii care l-au cunoscut au ținut să ăi aducă un ultim omagiu celui care lumea îi datorează, între altele, și destrămarea URSS.

„Ii datorăm foarte mult. Destrămarea URSS, dezmembrarea imperiului comunist, emanciparea Europei de Răsărit s-au realizat prin contributia lui uriasă”, scrie fostul premier Adrian Năstase pe blogul personal, făcând referire la  George H.W. Bush.

„L-am cunoscut in vara anului 1992, când la Summitul OSCE de la Helsinki, in calitate de ministru de externe, in pauza unei reuniuni, plimbându-mă pe culoare cu secretarul de stat american James Baker,  l-am intâlnit pe presedintele Bush. Baker m-a prezentat. Foarte rapid, i-am spus lui Bush că ar fi cazul ca, după mai bine de doi ani de la schimbările din Europa, să se intâlnească si cu presedintele României. Zâmbind, Bush m-a intrebat: „Unde e presedintele tau?” I-am răspuns: „In sală”. „Adu-l aici”. Asa a avut loc prima intâlnire intre presedintele Bush si presedintele Iliescu. După ce l-a rugat pe presedinte să o semneze, poza de atunci James Baker mi-a trimis-o la Bucuresti. Este una din fotografiile la care tin cel mai mult. După terminarea mandatului său, in 1993, Bush senior a venit intr-o vizită neoficială in România. Atunci am jucat si o celebră  partidă de tenis. Să-i păstrăm o amintire frumoasă pentru ce a realizat sprijinind incheierea Războiului Rece!”, încheie Adrian Năstase

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *