Skip to content
Politică

Adrian Năstase ironizează negocierile pentru formarea noului guvern: PNL, USR şi UDMR nu se înţeleg asupra „valorilor şi principiilor”

Inquam Photos/Octav Ganea
" "

Fostul premier al României și preşedinte al PSD, Adrian Năstase, susține că negocierile între cele trei partide vor fi dificile, totul pentru că nu se înțeleg în privința „valorilor și principiilor”.

PNL, USR si UDMR nu se inteleg asupra ‘valorilor si principiilor’. In negocierile pentru formarea noului guvern, PNL, USR Plus si UDMR nu se inteleg asupra ‘valorilor si principiilor’. Adică, nu sunt de acord ca ‘valoarea’ ministrului de la cultură să fie egală cu ‘valoarea’ ministrului de la dezvoltare sau a celui de la sport cu ‘valoarea’ ministrului de la justitie.

" "
" "

Mai există si o contraversă in legătură cu ‘principiul’ ca un partid din coalitie să aibă si premierul si presedintele Camerei. Vor fi deci complicate negocierile in legatura cu ‘valorile si principiile’”, a spus Adrian Năstase pe blogul său personal.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, luni, după consultările cu partidele parlamentare, că în 21 decembrie se va constitui noul Parlament. Președintele a declarat că încă nu sunt întrunite condițiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma noul Guvern și urmează noi consultări.

Prima rundă de consultări a adus la un schimb de opinii între reprezentanții formațiunilor politice parlamentare și președinte, a declarat Iohannis. „Însă pot să spun că astăzi nu sunt încă întrunite condițiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma un nou Guvern. Am primit astăzi chiar câteva propuneri, însă cred că este nevoie de cel puțin încă o rundă de consultări până când lucrurile se cristalizează”, a declarat Iohannis.

Având în vedere că Biroul Electoral Central a comunicat rezultatele finale ale alegerilor parlamentare, Iohannis a spus că sunt îndeplinite condițiile pentru convocarea noului Parlament. „Vă informez că intenționez să convoc noul Parlament pentru data de 21 Decembrie. Săptămâna viitoare luni se va constitui noul Parlament”, a conchis Iohannis.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *