Skip to content
Politică

Adrian Năstase le taie elanul PSD-iștilor: Strategia pentru prezidențiale trebuia să înceapă de anul trecut. Acum e greu de găsit cea mai bună soluție

Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul premier Adrian Năstase a precizat pentru PSNews.ro că strategia PSD pentru alegerile prezidențiale ar fi trebuit să înceapă încă de anul trecut, în prezent fiind dificilă găsirea unei soluții optime.

Din punctul meu de vedere, strategia PSD pentru alegerile prezidentiale trebuia să înceapă de la Congresul partidului din primăvara anului trecut. Din păcate nu a fost așa. Acum e greu de găsit cea mai bună soluție care să asigure și continuarea guvernării după alegerile prezidențiale și rezultate bune la locale și apoi la parlamentare. Atunci le-am sugerat să citească declarația pe care o dădusem lui Lucian Avramescu chiar cu câteva zile înainte de reuniunea PSD.

Atunci avertizam asupra necesității unei abordări doctrinare și de vitalizare a activității politice. Spuneam că partidul ar trebui să definească o nouă abordare în relația cu intelectualii. Din păcate, multe dintre aceste lucruri nu au fost realizate, iar acum, repet, e greu de găsit cea mai bună soluție”, a conchis fostul premier.

Alegerile prezidențiale vor avea loc pe 10 și 24 noiembrie. Până în prezent, președintele Klaus Iohannis și-a exprimat intenția de a candida pentru un nou mandat. Totodată, Dan Barna va candidă din partea Alianței USR-PLUS.

Liderii PSD au decis luni că vor susține propriul candidat pentru alegerile prezidențiale, însă numele acestuia nu a fost momentan hotărât, deși câteva persoane au apărut în atenția publică.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *