Skip to content
Politică

Adrian Năstase, nemulțumit de divergențele dintre Președinție și Guvern: România apare ca o ţară divizată intern

Fostul prim-ministru al României, Adrian Năstase, a vorbit joi, despre lipsa unei comunicări între Preşedinţie şi Guvern, avertizând că acest lucru dăunează foarte mult ţării noastre, mai ales pe plan extern.

„Aş fi crezut că dincolo de interesele legate de campania electorală, de momente electorale, oamenii politici din România şi îl am în vedere în special pe preşedintele României, ar fi trebuit să introducă în discuţia publică ideea unei formule de acord, o formulă consensuală, o formulă care să permită o imagine unitară şi solidă a României ca membru al UE, ori lucrul acesta nu se întâmplă. România apare ca o ţară divizată intern, o ţară incapabilă să asigure o comunicare de la preşedinte la Guvern. În definitiv, Consiliul European este un loc unde se iau anumite decizii, dar apoi e nevoie de o curea de transmisie către Guvern, pentru că guvernele sunt cele care pun în mişcare unele dintre decizii. Neexistând aceste lucruri, ce va face preşedintele Iohannis cu lucrurile care se discută şi se vor decide, eventual, acolo? Le va discuta cu consilierii săi, cu familia? Practic, această necomunicare este extrem de dăunătoare şi îmi este greu să o înţeleg”, a declarat, pentru Agerpres, Adrian Năstase.

Fostul premier a afirmat, totodată, că în momentul de faţă, în România este nevoie de o reevaluare a politicii externe şi de mai multă înţelepciune în politica internă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *