Skip to content
Politică

Adrian Năstase, dezamăgit de non-combatul social-democraților: Cioloș a dat mai multe ordonanțe de urgență. Mă îngrijorează că PSD nu combate eficient acest lucru

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Fostul premier, Adrian Năstase a comentat pentru PSNews.ro, controversata chestiune a ordonanțelor de urgență în domeniul justiției, precizând că teama față de aceste acte normative este nejustificată, iar o comparație cu cabinetul Dacian Cioloș ar scoate la iveală faptul că numărul ordonanțelor nu este mai mare în actuala guvernare.

“Președintele Iohannis are tot felul de coșmaruri legate de ordonanțele de urgență. Dar, el discută despre ordonanțele despre care la rândul său, Tudorel Toader vorbește, fără însă ca cineva de la partid să iasă și să spună: iată, noi am dat până acum zece sau cincisprezece ordonanțe de urgenă, iată Monditorul Oficial! Comparați lucrul acesta cu ordonanțele de urgență din perioada Cioloș și veți vedea că practic nu există niciun fel de problemă cu numărul ordonanțelor. Din păcate mă îngrijorează faptul că Partidul Social-Democrat nu combate eficient acest lucru.

" "
" "

Curtea Constituțională, conform Constituției, stabilește dacă anumite texte din legi nu sunt în acord cu legea fundamentală. Sunt câteva zeci de astfel de decizii. Nu înțeleg această încăpățânare de a face un conglomerat, o ordonanță mamut care să cuprindă toate modificările care să rezolve toate problemele. Ori eu nu înțeleg această teamă în privința ordonanțelor. Dacă ai autoritatea necesară, dacă ai argumentele necesare, ieși public, explici: asta vreau să fac, și faci”, a conchis Năstase.

Zilele trecute, președintele României, Klaus Iohannis a anunțat public că va organiza un referendum pe justiție din data de 26 mai, în aceiași zi cu alegerile europarlamentare. În același anunț, șeful statului a cerut coaliției de guvernare PSD-ALDE să nu mai emită până atunci ordonanțe de urgență în domeniul justiției. ”Trebuie să punem punct ” acestui tip de guvernare prin ordonanțe de urgență, a spus Iohannis.

Totodată, deși președintele nu a anunțat concret întrebarea/întrebările pentru referendum, el a precizat care sunt temele în jurul căror vor gravita aceste întrebări: interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție, respectiv interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *