Skip to content
Politică

Adrian Năstase, semnal de alarmă: Ne îndreptăm spre un regim autoritarist

Inquam Photos/Octav Ganea
" "

Fostul premier Adrian Năstase a vorbit duminică seară despre perioada „foarte complicată” pe care o traversează România în contextul pandemiei. El a avertizat că România se îndreaptă spre un regim autoritarist, lansând un atac voalat la adresa președintelui Klaus Iohannis.

Mi-e clar că nu eram pregătiți pentru asta (c.n. pandemie). Ce se întâmplă în țară, cred că vedem cu toții situația socială foarte complicată, în condițiile în care apare această suprapolarizare de care oamenii politici încă nu sunt foarte conștienți.

" "
" "

Apare o situație politică care este tot mai complicată și care duce încetul cu încetul către un sistem autoritarist. În momentul în care o singură persoană a reușit să obțină Parlamentul său, Guvernul său, practic sistemul său de justiție, cel puțin așa cum apare în indicațiile care se dau în legătură cu unele teme în care soluția nu convine”, a declarat Adrian Năstase la Antena 3.

Fostul premier s-a referit şi la obligativitatea vaccinării, în contextul în care duminică au avut loc mai multe orașe, inclusiv în fața Parlamentului României. „Probabil că cei mai mulți dintre ei nu au citit proiectul de lege care nu stabilește așa ceva. Suntem într-o situație extrem de ciudată, dar eu cred că avem totuși nevoie și de rațiune. Dincolo de faptul că putem să avem semne de întrebare față de un aspect sau altul, este clar că pandemia există, este clar că trebuie să căutăm măsuri.

Trebuie să fim raționali în aceste lucruri. Sigur, trebuie să respectăm măsurile care sunt stabilite. Putem să avem păreri diferite, dar nu cred că trebuie să transferăm pe această zonă lucrurile care au altă geneză”, a spus Adrian Năstase.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *