Skip to content
Politică

Adrian Năstase, semnal vehement pentru PSD-iști înaintea Congresului: Behăitul nu ajută!

AncheteOnline.ro

Fostul premier Adrian Năstase a dat un semnal vehement pentru PSD-iști înaintea Congresului de pe 10 martie al Partidului Social Democrat.

Concret: într-un articol publicat miercuri pe blog (și intitulat „Există plagiat si in cazul hotărârilor judecătorești?”), ex-guvernantul pornește de la halucinanta motivare de condamnare a fostului ministru PSD-ist Constantin Niță, trasând paralele cu motivarea pronunțată în cazul lui însuși, în speța „Trofeul Calității”.

VEDEȚI ȘI: Ex-ministru PSD, condamnat pe prezumția de VINOVĂȚIE. Elemente comune cu dosarul Orban

„Am constatat din lecturarea  motivarii completului ICCJ in dosarul lui Constantin Nită, publicată in Lumea justitiei, că fragmente intregi din hotărârile «mele» de la ICCJ au fost reluate aici, fără ghilimele (teoria probelor indirecte, rolul denuntului, conditia de «maximă confidentialitate», circumstantele agravante determinate de nerecunoasterea acuzatiilor aduse de procurori, «gradul ridicat de educatie»).

Se poate vorbi, in astfel de cazuri, de plagiat sau de copy paste?” tună Adrian Năstase.

În continuare, Năstase se leagă de speța Niță ca să îi îndemne pe social-democrați să facă și ceva concret – la nivel legislativ – împotriva abuzurilor din instanțe și parchete, nu doar să „behăie”.

„Pe de altă parte, urmărind, de mai multe luni, cu multă curiozitate, starea de „erectie politică” a liderilor  de partide impotriva dnei Kovesi, mă intreb dacă, după mai mult de zece ani de când avertizez asupra abuzurilor din justitie si a riscului ca ceea ce mi s-a intâmplat mie să se repete, nu ar fi cazul ca parlamentarii să inteleaga că ei AU instrumentul de a indigui prin legi inteligente si echilibrate astfel de abuzuri . Inclusiv prin modificarea codului de procedură penală. «Behaitul» permanent (să mă ierte Petre Daea) nu ajută la nimic”, încheie șeful de Guvern din perioada 2000-2004.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *